Actualitate

Un adolescent și-a construit o pușcă la imprimanta 3D

Un adolescent din Australia și-a construit acasă o armă cu aju­torul unei imprimante 3D. Tânărul a făcut mai multe infracțiuni, iar oamenii legii spun că este un mare pericol pentru persoanele din zonă.

A construit o armă periculoasă
Un adolescent din Australia a fost acuzat de infracțiuni după ce oamenii legii au descoperit o armă în stare perfectă de funcționare pe care tânărul o făcuse singur acasă.
Poliția din Australia de Vest a găsit pușca făcută la imprimanta 3D, împreună cu alte tipuri de arme, după ce au controlat lo­cu­ința tânărului de 18 ani la începutul lunii iunie.
„Cu toate că această armă de foc seamănă cu o jucărie are capacitatea ­de a provoca prejudi­cii grave în interiorul comunității noastre”, le-a spus reporterilor de­tectivul Blair Smith. „Este foarte îngrijorător că acest bărbat a putut să își confecționeze arma acasă cu o imprimantă 3D și materiale ușor de procurat”.
Arma de plastic construită de tânăr poate să tragă 15 gloanțe reale cu o singură apăsare pe tră­gaci, potrivit postului afiliat CNN, Nine News. Poliția a aflat că ado­les­centul și-a făcut o pușca pericu­loasă cu doar 40 de dolari aus­tralieni (28 de dolari ameri­cani).
Guvernul Australiei de Vest a propus anul trecut schimbarea le­gilor cu privire la folosirea armelor, iar cele 3D din plastic urmează să fie ilegale. Persoanele care dețin planuri sau instrucțiuni pentru prin­tarea de arme riscă să facă 10 ani de închisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura