Moloţ, prins cu fofârlica, în şedinţa Consiliului Judeţean

21 octombrie 2014 | 6 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac05 molot (18)

În şedinţa de ieri a CJ Hunedoara, toate proiectele de hotărâre prevăzute pe ordinea de zi au fost votate pe bandă rulantă de către consilieri, în afară de unul, care a provocat discuţii aprinse între preşedintele consiliului şi un consilier al PSD. Proiectul de hotărâre prevedea aprobarea repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor de bani defalcate din TVA pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale, alocate judeţului Hunedoara din partea Guvernului.
Lipsea tocmai documentul important
Înainte de a fi supus votului controversatul proiect de hotărâre, consilierul PSD Ioan Ştaier a întrebat în mai multe rânduri cum vor fi cheltuiţi aceşti bani. „Ieri, la comisiile de specialitate nu am putut să aflăm lista cu unităţile administrativ-teritoriale, dar nici drumurile pentru care au fost repartizaţi aceşti bani. Am găsit doar o anexă cu suma totală de 9.970.000 lei şi nimic mai mult. Aş dori să fie trecute aceste lucruri, ca să votăm în cunoştinţă de cauză”, a afirmat Ioan Ştaier.
La început, preşedintele Mircea Moloţ (foto) a încercat să deturneze răspunsul la întrebarea consilierului social-democrat spre o polemică politică, acuzând guvernul că nu a alocat o bani suficienţi pentru întreţinerea drumurilor. Dar cum Ştaier a insistat, într-un final, a dat vina pe subordonaţii săi de la direcţia tehnică a Consiliului Judeţean, care nu ar fi ştiut cum să întocmească documentele (?!).
Vinovată-i lenea angajaţilor?
La insistenţele consilierului, Moloţ le-a ordonat la doi angajaţi care se aflau în sala de şedinţe – asta, pe un ton ridicat, vorbindu-le ca la nişte argaţi de pe moşia lui – să aducă documentul cerut de consilierul PSD până la încheierea şedinţei. „Le atrag atenţia celor de la direcţia tehnică, pentru faptul că nu avem secrete faţă de nimeni şi de nimic şi nu vă fie lene să multiplicaţi anexa respectivă, pentru că nu o faceţi din banii voştri, deşi ar trebui să vă sancţionez şi să vă iau nişte bani. Am repartizat sumele transparent şi aş vrea să le ştie toţi cetăţenii, că de aceea avem emisiune în direct. Vă retrageţi şi, până când ajungem cu şedinţa la diverse, să veniţi cu sumele pe care le-am repartizat”, le-a învederat Moloţ celor doi funcţionari.
Au prezentat un document vechi
Şedinţa a continuat cu alte discuţii la care au fost angrenaţi şi alţi consilieri, iar la un moment dat, semăna mai mult a dezbatere electorală între conducerea PNL a Consiliului Judeţean şi Opoziţia, reprezentată de membrii PSD.
În final, cu toată peroraţia lui Moloţ, făcută, de fapt, pentru presă şi pentru cei care urmăreau eventual la televizor şedinţa de consiliu judeţean, transmisă în direct de postul de televiziune al familiei sale, lucrurile privind repartizarea celor 10 milioane de lei daţi de guvern pentru drumuri tot au rămas neclarificate. Asta, pentru că, potrivit aceluiaşi consilier PSD, Ioan Ştaier, documentul prezentat la finalul şedinţei era unul vechi, probabil cel de anul trecut. „Conducerea judeţului ne-a prezentat o anexă la proiectul de hotărâre  care nu era de actualitate. Aşteptăm şedinţa viitoare, când vom cere din nou lămuriri. Consiliul Judeţean trebuia să explice detaliat cum vor fi cheltuiţi cei aproape 10 milioane de lei alocaţi de Guvern”, a adăugat Ioan Ştaier.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Moise Nicoara spune:

  Ei, domnule Pseudo-Iliescu Ion, mai vreți o altă dovadă a lichelismului acestui personaj ? Da, de Purcel (Moloț) este vorba. Adică vine în fața consilierilor cu suma totală fără a prezenta defalcarea pe localități. Poate a făcut o repartizare potrivită dar dacă o ascunde nu trezește suspiciuni ? Apoi, lașul dă vina pe subalternii din direcția de specialitate. Să fi fost ei de vină, de ce nu a verificat înainte de ședință toată documentația pentru a nu crea suspiciuni ? Vă spun eu de ce. Deoarece este un nemernic, lipsit de scrupule care e în stare să sacrifice pe oricine pentru a-i merge lui bine. Dar, i se va înfunda.

 2. Ion I spune:

  Stimate domnule Moise Nicoara, eu nu-l cunosc asa de bine pe dl. Molot ca dvs. din cate constat. In mare parte va dau dreptate, chestiunile publice le stie toata lumea. Nu-l sustin de nici o culoare in mentinerea functiei, din motive personale directe, pe care nu le voi publica. Dar nu cred ca e in regula modul de aface campanie electorala a acestui ziar, prin acuze indirecte. Adica acelasi mod in care Basescu a creeat un adversar in persoana domnului Iliescu atunci cand candida dl. Geoana, si acum Ponta face la fel cu dl. Basescu si de fapt candideaza dl Iohannis.
  Acum nu candideaza Molot. Iar daca poate sa scape de el (de Molot), sper ca dl. Iohannis , sa o faca. Eu propun de fiecare data ca aceste functii publice (chiar si de directori) sa aibe maxim 2 mandate.

 3. Moise Nicoara spune:

  Domnule Ion I, nu văd postarea Domniei Voastre in extenso. Dacă nu-l cunoașteți așa de bine pe Purcel (Moloț) atunci nu are rost dialogul.

 4. Moise Nicoara spune:

  Domnule Ion I, daca Purcel (Moloț) nu candidează la prezidențiale este mai puțin vinovat ? Discuția despre Purcel (Moloț) nu are nici o legătură cu prezidențialele. Vina lui este foarte clară. El nu recunoaște dar tergiversările nu fac decât să-l înfunde mai rău. Sunt alții care pot să-i ia locul ? Sigur, de exemplu Tibi Balint sau Lucian Heiuș.

 5. Ioan spune:

  Nu cred ca Tibi e pregatit sa-i ia locul (asta nu inseamna ca nu ar vrea), si nici dl. Heius. Primul a devenit superarogant, al doilea slab si prea oportunist (traseist). Am spus ca nu-l cunosc asa de bine pe dl Molot ca dvs., si acum nuantez, în ceea ce priveşte zburdălnicia tinereţii, dar teama îmi e ca vin oameni gen Mircia, Vochitoiu, Ridzi, Arion, Avram, Harau, Cazacu, Risteiu, pe langa care Molot e un mic copil în ceea ce priveşte aviditatea de putere. Molot a facut si face prostii, dar are si cateva calitati cu ajutorul carora pana acum si-a surclasat competitorii. Una dintre ele ar fi retorica, pe care personal nu cred ca o are nativa ci dobandita din anii de catedra. Nu va contest dreptul de a-l detesta, indiferent de motive, nici dvs. personal si nici celorlalti din judet, chiar am motive personale sa-l detest si eu. Dar cunoscand “fauna” clasei politice judetene (consilieri, primari, parlamentari, pes. CJ, prefect) va rog sa-mi acordati dreptul de a fi , cel putin ingrijorat. Profilul moral, caracterul si pregatirea intelectuala reala (nu prin diverse distinctii cumparate) tind asimptotic spre ZERO, la toti.

 6. Moise Nicoara spune:

  Bine domnule Ion I., atunci lasam judetul fara CJ, fara consilii locale, fara prefect. Ar mai fi o solutie, dupa spusele Domniei Voastre. Sa fie Purcel (Molot) de toate: prefect, primar, consilier unic pentru ca nu este chiar asa corupt ca cei pe care i-ati insirat Domnia Voastra. Este de fapt o speculatie ce faceti pentru a fi in folosul lui Purcel (Molot). Ce tragedie traim. Purcel (Molot) ar trebui inlocuit dar nu avem cu cine deoarece toti sunt hoti sau incompetenti. Nici Cato cel Batran nu era asa subtil cum sunteti Domnia Voastra.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Piaţa Arras din Deva va fi reamenajată

Ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, a fost supus votului şi adoptat proiectul de hotărâre care prevede „Amenajarea Pieţei...

S-a dublat taxa de intrare în Parcul Naţional Retezat

În condiţiile în care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice aprobă existenţa unui tarif de vizitare a Parcului Naţional Retezat, orice...

Bulina albă 21.10.2014

Nicolae Airinei, şeful Poliţiei oraşului Aninoasa

Închide