Piaţa Arras din Deva va fi reamenajată

20 octombrie 2014 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Oana MihneaA31 perspectiva

Ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, a fost supus votului şi adoptat proiectul de hotărâre care prevede „Amenajarea Pieţei Arras“ din municipiul Deva. Proiectul se va realiza pe fonduri europene, iar din septembrie 2015, toţi devenii se vor putea bucura de un loc special amenajat pentru petrecerea timpului liber, dar şi pentru a desfăşura diferite activităţi.
 Spaţiu tip „Agora” în centru
Conform datelor furnizate de arhitectul şef al municipiului Deva, Angela Kalauz, Piaţa Arras va fi reamenajată şi va avea un impact pozitiv pentru peisagistica oraşului. În primul rând, se vor mări  spaţiile verzi şi cel pietonal. Treptele de la Casa de Pensii, pe care cu greu le urcă persoanele mai în vârstă, se vor scoate, pentru a facilita accesul în incinta clădirii. De asemenea, se va construi un spaţiu tip „Agora“, care înseamnă crearea unei zone în sistem amfiteatru, pentru desfăşurarea mai multor genuri de activităţi. Aici se vor putea susţine diferite evenimente culturale sau artistice sau poate fi folosit simplu, ca un spaţiu de recreere. Acesta va beneficia şi de un acoperiş pentru protecţie în zilele ploioase.
Mai multă verdeaţă şi locuri de odihnă
În proximitatea spaţiului tip „Agora” vor fi amplasate piese de mobilier urban, care cuprind băncuţe, diverse suporturi, o fântână, dar va fi amenajat şi un curs de apă cu alveole pentru locuri de odihnă. Mai mult decât atât, în acea zonă va exista conexiune la Internet prin Wireless şi un info-chioşc, unde oamenii vor avea acces la informaţii publice, de interes turistic sau comunitar.
Iluminatul public va suferi şi el câteva modificări, deoarece se doreşte schimbarea stâlpilor şi a surselor de lumină şi crearea unei atmosfere ambientale. Alături de toate acestea, aleile vor fi pavate cu piatră în cinci culori, lemnul folosit pentru băncuţe va fi din categoria celui rezistent la capriciile vremii şi, nu în ultimul rând, vor fi multe flori, gazon şi vegetaţie agăţătoare.
Statuia celor trei gimnaste şi flacăra olimpică vor fi demontate şi conservate, până se va decide locul unde vor fi amplasate ulterior.
Piaţa Arras din municipiul Deva nu a mai suferit modificări atât de ample din anul 1985, iar prin intermediul acestui proiect se doreşte stabilirea unei zone cu mai multe funcţionalităţi şi se pune accentul pe spaţiile verzi şi organizare urbană în scopul amenajării unui loc unde devenii, şi nu numai îşi pot petrece timpul liber într-un mod plăcut.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gicu spune:

  Si ce se va face cu grupul statuar al gimnastelor si cu flacarile alea din alama?

 2. 2014 spune:

  rusine Deva ca demontezi statuia gimnastelor care ste asa frumoasa si unica in tara, si colac peste ppupaza demontezi si flacara olimpica.
  Va fii scandal mare!

 3. Ninulescu spune:

  Foarte bine ca dati jos statuia gimnastelor, locul ei este undeva in zona salii sportului nu in piata Arras !

 4. D spune:

  PROPUN SA SE SCHIMBE DENUMIREA DIN PIATA ARRAS IN PIATA ROMANILOR

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a dublat taxa de intrare în Parcul Naţional Retezat

În condiţiile în care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice aprobă existenţa unui tarif de vizitare a Parcului Naţional Retezat, orice...

Bulina albă 21.10.2014

Nicolae Airinei, şeful Poliţiei oraşului Aninoasa

Contrabandă cu ţigări

https://www.mesagerulhunedorean.ro/wp-content/uploads/2014/10/03-tigari.jpgSâmbătă, 18 octombrie, în urma unor informaţii primite şi a activităţii de supraveghere, poliţiştii din Lupeni au efectuat o percheziţie...

Închide