Misiune grea, dar posibilă, la Parcul de Afaceri Simeria

01-simeria-sursa-glasul-hd-ro_Dorin Corpade

Readucerea pe linia de plutire a Parcului de Afaceri Simeria este o misiune grea, dar nu imposibilă. Această acţiune declanşată de Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara poate fi considerată o cursă contracronometru.
Eficientizarea parcului trebuie finalizată până la sfârşitul anului, altfel ADEH este obligată să restituie suma de aproape opt milioane de lei, prevăzută în contractul de finanţare. Pentru a se evita o asemenea situaţie, noul director al agenţiei hunedorene, Radu Barb, ne-a precizat că a fost elaborat un plan menit să ducă
la îndeplinirea indicatorilor stabiliţi în respectivul contract. Astfel, au fost scoase la concurs 18 noi locuri de muncă pentru asigurarea funcţionalităţii parcului de afaceri şi se duc tratative pentru atragerea de microîntreprinderi nou înfiinţate în ideea atingerii unui grad de ocupare de 84 la sută şi crearea a 268 de noi locuri de muncă de către firmele sprijinite în afaceri (din care 125 pentru femei şi 143 de noi locuri de muncă pentru bărbaţi).
Din nefericire, eforturile sunt uriaşe, întrucât, nu cu mult timp în urmă, doar la jumătatea acestui an, după cum informează chiar Consiliul Judeţean Hunedoara, rata de ocupare în cadrul structurii de afaceri era de zero la sută. Tot spre zero absolut tindeau şi alţi indicatori: numărul total de agenţi economici atraşi în cadrul structurii de afaceri precum şi numărul de locuri de muncă nou create în parc. În această situaţie, Parcul de Afaceri
Simeria este, cu adevărat, o piatră de moară pentru ADEH, dar povara respectivă nu trebuie suportată doar de agenţie, ci şi de primărie, parteneră în acest proiect.
Abordat de noi pe această temă, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a declarat că, în primul rând, cei de la ADEH trebuie să vrea să pună în funcţiune acest centru de afaceri. „Fosta conducere de la ADEH nu a făcut nimic pentru ca acesta să fie pus în funcţiune. Nu erau toate avizele până acum. De o lună, actuala conducere a rezolvat toate avizele necesare şi lucrurile, sperăm să fie puse pe făgaşul normal. Pe vremea când s-a pornit această investiţie, erau alte oportunităţi”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.

6 comentarii la „Misiune grea, dar posibilă, la Parcul de Afaceri Simeria

 • 12 octombrie 2016 la 23:21
  Permalink

  Felicitari noii conduceri ADEH!

 • 12 octombrie 2016 la 23:35
  Permalink

  Succes! Sunteti o adevarata echipa!

 • 13 octombrie 2016 la 12:22
  Permalink

  Mai, mai….dar de 4 ani de zile cel care a păstorit orașul nu a făcut nimic! Acum se zbat sa facă angajări, pana acum de ce nu au făcut! Nu are nici o scuza primarul, ca da vina pe alți! Noi, cei din Simeria știm cât am dorit sa se construiască acolo ceva. Acest Parc de Afaceri a schimbat fata orașului. Simeria arata asa și datorita reconstrucției clădirii.Vechea administrație s-a zbătut asa cum a fost la aceea data sa primească finanțare în condițiile de atunci, și a fost obținută cu mare greutate. Lui Rîșteiu i-a fost lăsat totul de-a gata….și de când a fost finalizat nu a mai făcut NIMIC, nici o angajare, așteaptă și acum de la alți sa rezolve problema?!

 • 13 octombrie 2016 la 12:35
  Permalink

  Chiar nu înțeleg, pentru ce felicitări, a făcut ceva acest Barb ca sa fie felicitat! Pentru el este o provocare sa își demonstreze lui sau altora ca este în stare de ceva! Este mai mult o chestiune personală, decât de competenta ! Hai sa fim serioși!

 • 13 octombrie 2016 la 15:25
  Permalink

  O intrebare retorica… Actuala conducere a fost numita pe competente profesionale sau pe simpatie politica?! E foarte clar ce se intampla! Asteptam rezultate si functionalitate de la persoane care niciodata nu au cunoscut mediul de afaceri(nu vorbesc aici de facturi taiate pentru concerte sustinute la talciocuri, filmari la nunti sau botezuri). Vorbesc de mediul de afaceri! Sper ca aceste randuri sa-l „stimuleze” pe acest, Barb si echipa lui, si sa demonstreze ca rationamentul e unul gresit. Pana una alta, din pacate, cred ca nu ma insel. Traim vremuri cand in Romania nu mai conteaza performanta si eficienta, sunt importante relatiile si trocurile! Din acest considerent esuam lamentabil de fiecare data!

 • 13 octombrie 2016 la 15:55
  Permalink

  Bine punctat, Silviu! A fost categoric NUMIRE POLITICA! Acest Barb, a fost secretarul executiv al PSD-ului pana de curand! In 2012 a fost coordonatorul campaniei lui Rîșteiu, pura coincidenta …nu vi se pare!
  Despre ce competenta vorbim pentru conducerea ADEH…poate la cantat! Ati auzit sa fi excelat in ceva! Sa ne amintim ce campanie murdara a condus in 2012!
  Va dați seama despre ce personaj discutam aici!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare