Minerii de la Paroşeni şi Uricani nu au renunţat la protest

5 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Minerii vor să vadă actul normativ care le garantează protecţie socială timp de doi ani, până când se pot pensiona, dar şi plăţile compensatorii. Protestatarii îşi continuau, ieri, acţiunea revendicativă la cele două subunităţi miniere aparţinătoare Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, în ciuda promisiunii actualului premier.

Ludovic Orban a promis că va emite o ordonanţă care să garanteze drepturile minerilor ce vor urma să fie disponibilizaţi, imediat după învestire. Liderul sindical al protestatarilor se afla şi ieri la Bucureşti, unde a avut întâlniri cu factori de decizie din fostul guvern. Circa 100 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în subteranul celor două exploatări de cărbune din Valea Jiului, încă la începutul săptămânii trecute. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36 sau un act normativ similar prin care minerilor disponibilizaţi să li se garanteze acordarea unor venituri de completare şi vechimea în muncă pentru maximum 22 de luni, în cazul celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare, sau angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, pentru cei care nu se pot pensiona încă.
Pe de altă parte, directorul SNÎMVJ a demisionat la finele săptămânii trecute, iar în locul său a fost numit Gheorghe Bobar, preşedintele PSD Petrila. Acesta a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acţiune-record la spitalul din Brad

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Brad (cabinetul de Chirurgie din Policlinică), în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Hunedoara, s-a...

Gurasada, pregătită pentru iarnă

Lemnul de foc şi materialul antiderapant sunt asigurate la Gurasada. De altfel, aşa e în fiecare an, fiind considerate prioritare.

Manifestare dedicată lui Alexandru Vlahuţă

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 12 noiembrie 2019, ora 13.30, la...

Închide