“Bonnie şi Clyde ai Estului“, audiaţi prin videoconferinţă

5 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Dosarul celor doi maghiari, Varga Şandor şi Turi Emese (în foto), condamnaţi în Ungaria pentru crime şi jafuri, dar şi de Tribunalul Hunedoara, aflat la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a reîntors la Tribunalul Hunedoara, în urma unei decizii a completului de apel.

Instanţa de judecată hunedoreană a constatat la termenul trecut lipsa de procedură cu cei doi inculpaţi. Judecătorii au cerut emiterea unui ordin european de anchetă, pentru audierea prin videoconferinţă a acestora. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru finele acestei săptămâni, respectiv vineri opt noiembrie.
Varga Şandor şi Turi Emese sunt învinuiţi că au jefuit mai multe case de amanet, dând dovadă de o cruzime fără margini. Cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă, de Tribunalul Hunedoara, la 15 ani de închisoare, respectiv 7 ani şi 6 luni de detenţie. Cei doi au făcut apel, iar Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală şi a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Hunedoara.
Porecliţi „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi au comis mai multe crime şi jafuri în Ungaria, unde au fost prinşi, de altfel, în 2010 şi apoi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Au acţionat şi în judeţul nostru, în municipiul Hunedoara, unde au atacat şi jefuit o casă de amanet. Se întâmpla în decembrie 2007, când bărbatul a intrat în casa de amanet şi a tras cu arma în angajata unităţii. Împuşcată în cap, victima a supravieţuit, dar şi-a pierdut ochiul stâng. Şandor cu iubita lui au mai dat lovituri şi în Codlea, Oradea şi Pecica, susţineau anchetatorii. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerii de la Paroşeni şi Uricani nu au renunţat la protest

Minerii vor să vadă actul normativ care le garantează protecţie socială timp de doi ani, până când se pot pensiona,...

Acţiune-record la spitalul din Brad

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Brad (cabinetul de Chirurgie din Policlinică), în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Hunedoara, s-a...

Gurasada, pregătită pentru iarnă

Lemnul de foc şi materialul antiderapant sunt asigurate la Gurasada. De altfel, aşa e în fiecare an, fiind considerate prioritare.

Închide