Acţiune-record la spitalul din Brad

5 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Brad (cabinetul de Chirurgie din Policlinică), în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Hunedoara, s-a desfăşurat o nouă acţiune de donare de sânge în cadrul căreia s-a înregistrat un record judeţean al numărului de donatori.

„Spitalul Municipal Brad şi Centrul de Transfuzii Sanguine Deva mulţumesc pe această cale celor 85 de donatori de sânge care s-au prezentat pentru a dona, fiind un record la noi în judeţ. Felicitări, brădeni! Sunteţi campionii judeţului”, a afirmat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
Ca de fiecare dată, nu a lipsit dr. Victoria Hălmagiu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Hunedoara, care a venit cu mai multe aparate şi asistente care să recolteze, tocmai pentru a scurta timpul de aşteptare alocat celor care vor să facă o faptă bună pentru semenii lor. „Am stabilit că acţiunea nu are oră-limită, dorind să cuprindem toţi donatorii. Important este să recoltăm cât mai mult sânge, existând nevoie acută la nivel de judeţ”, a precizat managerul. Se pare că ampla campanie de conştientizare susţinută pe reţelele de socializare şi promovarea sub formă de afişe nu a fost zadarnică, ţinând cont că acum patru ani, lumea nu se înghesuia să doneze, prezentându-se maximum 15-20 donatori eligibili. Cert este că instituţia sanitară brădeană organizează constant astfel de demersuri. La cel din august, spre exemplu, s-au înregistrat 63 de donatori.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gurasada, pregătită pentru iarnă

Lemnul de foc şi materialul antiderapant sunt asigurate la Gurasada. De altfel, aşa e în fiecare an, fiind considerate prioritare.

Manifestare dedicată lui Alexandru Vlahuţă

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 12 noiembrie 2019, ora 13.30, la...

Insemex Petroşani, reprezentat la o nouă conferinţă internaţională

Recent, în Turcia (Antalya) a avut loc Conferinţa Internaţională IMPC – EURASIA 2019, iar printre cei prezenţi s-au numărat reprezentanţi...

Închide