ActualitateFlash

Magistraţii hunedoreni au decis eliberarea Oanei Timiş

Livia Botici

Aseară, la finalul primului termen de judecată al procesului, după o zi întreagă de audieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis că Oana Timiş (foto), fiica primarului din Haţeg, Nicolae Timiş, împreună cu alţi doi învinuiţi din dosarul „Ketamina”, să fie judecaţi în stare de libertate.

Cinci cereri, trei acceptate

Ieri dimineaţă, înainte de începerea procesului, cinci dintre învinuiţi, printre care şi Oana Timiş, fiica primarului din Haţeg, au depus cereri de eliberare sub control judiciar. Aseară, în jurul orei 18, instanţa a admis trei dintre cele cinci solicitări, printre care şi cea a fiicei lui Nicolae Timiş. Vestea că fiica sa este aproape de a fi eliberată, a adus o mare bucurie în sufletul primarului din Haţeg. „Cred că, în sfârşit, justiţia din România începe să funcţioneze şi sunt extrem de fericit că se face dreptate. Fata mea este nevinovată şi a fost ţinută în arest timp de trei luni, fără a avea vreo vină. Ea este un simplu consumator sporadic, nu un traficant de droguri, aşa cum au vrut unii ca ea să pară. După decizia judecătorilor din această seară (n.r.-aseară), mai există o cale de atac a procurorilor, la Curtea de Apel Alba-Iulia, dar sper ca de această dată, să nu se schimbe, din nou, hotărârea luată astăzi. Cercetarea s-a terminat şi Oana nu este un pericol public, deci trebuie să fie judecată în libertate”, a declarat Nicolae Timiş, tatăl Oanei.

Presa, dată afară de la proces

Procesul de ieri a început extrem de tensionat, după ce, în momentul în care inculpaţii au fost aduşi în sala de judecată, fotoreporterii le-au făcut poze. Nervii familiilor învinuiţilor şi a avocaţilor lor s-au revărsat în sala de judecată, atunci când toţi „au sărit la gâtul presei”. „Jurnaliştii nu fac altceva, decât să le strice imaginea acestor copii. Reporterii să fie daţi afară, pentru că oricum, şi dacă stau aici, în sală, şi dacă nu, tot scriu numai ce vor ei. Clienţii noştri trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie”, a spus unul dintre avocaţi. În urma chestionării tuturor avocaţilor şi a inculpaţilor, instanţa a decis că jurnaliştii trebuie să părăsească sala de judecată, motivându-şi decizia, prin faptul că toate scaunele din sală erau ocupate.

5 comentarii la „Magistraţii hunedoreni au decis eliberarea Oanei Timiş

  • Bravo.Ma bucur totusi ca fata sa fie judecata fata in stare de libertate.Ce pericol public poate sa fie aceasta fata?Tot timpul a functionat justitia d-le Timis.Bucura-te si taci !Dai tare cu campania electorala si nu te lasa la ei.:)Succes !

  • „Ea este un simplu consumator sporadic” Asta-i rezultatul rasfatului, prea a fost tinuta in puf.

  • cum sa nu functioneze justitia cand este stimulata. oana ce pericol sa prezinte, saraca, doar nu e criminal, atata zarva cu drogurile , ce sa ofere tara asta si unde sa gaseasca tinerii refugiu.oricum… Nicolae las o mai moale cu campania ca nu ai sanse

  • „un simplu consumator sporadic”, „o simpla curva de weekend”, „un simplu hot care fura doar joia”… Ori e ori nu e… Atitudinea asta de a minimiza raul ma scarbeste

  • Opinia mea este ca magistratii au hotarat in mod just ca fiica primarului sa fie eliberata sub control judiciar. Chiar cred ca nu reprezenta un pericol atat de ridicat incat sa nu poata fi judecata in stare de libertate. In orice caz, este doar o opinie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura