EvenimentFlash

Călăuze de migranţi, capturate în judeţ

Livia Botici

Doi cetăţeni egipteni şi un altul, de origine sudaneză, au fost prinşi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, chiar în momentul în care transportau opt afgani, ajunşi ilegal în România, şi care urmau să fie călăuziţi spre Europa de Vest.

Prinşi în trafic

Cetăţeanul sudanez Mohamed Al Tayeb era liderul reţelei de racolare şi călăuzire a migranţilor afgani. Acesta era ajutat în activitatea sa ilegală, de două persoane de origine egipteană, Ahmed Fahmi Ahmed Hefni Elian Ahmed şi Fathy Ibrahim Barghout Mohamed. Pe parcursul a câteva luni de zile, cei trei au călăuzit peste 30 de migranţi afgani, preţul plătit de fiecare persoană pentru a ajunge în Europa, fiind de 12.000 dolari. „La sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Câmpuri Surduc, din judeţul Hunedoara, cei trei au fost prinşi în trafic. În urma controlului, în cele două autoturisme oprite au fost depistate opt persoane de origine afgană, care nu posedau documente de identitate, ajunse în România ilegal, cu ajutorul membrilor grupării. Ieri, pe numele cetăţenilor egipteni şi a liderului grupării, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare pentru 29 de zile”, a declarat procurorul Adrian Mircea, şeful Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT.

Hunedoara, judeţ de tranzit

Un alt caz, de acelaşi gen, în care sunt implicaţi şi hunedoreni, este instrumentat de procurorii DIICOT, de la Structura Centrală. De această dată, singura diferenţă este că, migranţii erau turci, de origine kurdă. „În această cauză există trei persoane din judeţul Hunedoara, la domiciliile cărora, în cursul zilei de ieri, au fost făcute percheziţii. Membrii reţelei, care este formată din 10 persoane, au racolat 50 de migranţi şi, contra sumei de 2.000-4.000 euro de persoană, se ocupau de introducerea lor în România şi apoi, îi transportau către Austria sau Germania”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, procurorul Nadina Spînu, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura