Politica si administratie

Magistrala de gaz metan Mintia-Brad a pătruns prin râul Mureș

Cea mai dificilă secţiune din magistrala de gaz Mintia – Brad, aflată în construcţie din primăvara anului 2019 a fost finalizată. Conducta trece acum pe sub râul Mureș.

Aproape gata
„S-a reușit finalizarea lucrărilor de sub­tra­versare a râului Mureș, etapă foarte im­por­tantă în cadrul proiectului de construire a conductei magistrale de gaz metan Mintia-Brad, proiect finantat de SNTGN Transgaz. Această etapă a proiectului, începută în aprilie 2021, s-a dovedit a fi una foarte ane­voioasă având în vedere dificultățile ge­nerate de caracteristicile terenului, profilul geologic și lungimea subtraversării. Lun­gi­mea subtraversării este de 340 metri ajun­gând la o adâncime sub talvegul râului de până la 11 metri”, a spus primarul muni­cipiului Brad, Florin Cazacu.
Următoarea etapă constă în cuplarea conductei la rețeaua realizată până acum, efectuarea probelor de presiune și punerea în exploatare. Procentul de realizare a aces­tui proiect depășește în acest moment 95 la sută.
Începând din luna noiembrie 2020, pro­iectul privind înființarea distribuției de gaz metan în municipiul Brad se afla în evaluare la Ministerul Fondurilor Europeme în ve­de­rea finanțării cu fonduri europene neram­bursabile prin programul POIM.
„Sperăm ca în cursul anului viitor, după sem­narea contractului de finanțare, să demarăm lucrările de proiectare și execuție a distribuției de gaz metan în municipul Brad, lungimea totală a acestei rețele fiind de 57 km. În paralel, prin programele finan­țate cu fonduri guvernamentale elaborăm documentațiile necesare pentru con­stru­i­rea noii centrale pentru sistemul centralizat de termoficare a municipiului Brad. Toate aceste lucrări, care presupun resurse fi­nan­ciare foarte mari, fac parte din strategia de dezvoltare a municipiului Brad, elaborată și implementată de administrația publica locală și au ca obiectiv creșterea calității vieții în comunitatea brădeană”, a adăugat primarul Bradului. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.