Politica si administratie

Geoagiu: Vești de final de an și speranțe de început

Magdalena Șerban

Moș Crăciun a venit deja la copiii din Geoagiu, administrația publică asigurându-le darurile specifice sărbătorilor de iarnă. Finalul de an e aducător de vești bune nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari.

E despre oameni
„De Sfântul Nicolae ne-am organizat astfel încât pachetele pregătite pentru copilași să intre în posesia lor, fiind disribuite în cadrul instituțiilor școlare și preșcolare. În zilele ime­diat următoare ne vom mai îngriji de familiile cu o situație materială precară, pen­tru care Sfântul Praznic este marcat poate doar reli­gios și mai puțin tradițional, lista de cheltuieli fiind una limitată din pricina unor venituri foarte mici sau aproape inexistente. Cred că dincolo de orice, Crăciunul e despre oameni, despre credință, solidaritate și bu­nătate. Pe partea de iluminat festiv, nu am in­vestit în or­namente pompoase sau cine știe ce sisteme pretențioase, ci am suplimentat ornamentele stradale acolo unde a fost nevoie, ca de exemplu în stațiunea Geoagiu-Băi. Parcul din zona Casei de Cultură Geoagiu a fost îm­po­do­bit cu elemente de décor, fiind considerat un orășel al copiilor, dar comparativ cu anii precedenți când nici nu ne închipuiam că un virus nemilos ne va ține la distanță unii de alții și aici se des­fă­șurau diverse manifestări tematice, de data aceasta nu ne-am aven­turat să plănuim spectacole, necunoscând care va fi traiec­toria pandemiei și ce restricții pot să apară în funcție de dinamica de infectare cu Covid”, afirmă edilul-șef al ora­șului Geoagiu, Vasile Cărăguț (foto1).

Taxe nemajorate și două noi investiții pe fonduri de mediu
Referitor la intențiile pe care conducerea locală le are în legătură cu grila de tarifare a taxelor și impozitelor aferente anului 2022, se pare că acestea nu se vor majora, ci doar vor fi actualizate la rata inflației, după cum obligă cadrul legislativ. “Le mulțumesc per­soanelor care și-au achitat dările și să îi rog pe aceia care încă nu au apucat să o facă să profite de ultimele zile rămase din 2021. Din păcate, există și restanțieri cu care nu am reușit să ne înțelegem în urma notificărilor și somaților trimise, trecând la popriri pe con­turi, iar în alte situații, luând calea instanțelor judecătorești. Pașii legali își urmează cursul, fie că vrem sau nu, legea e lege pentru toți și trebuie să o respectăm. Dar ca să adoptăm o notă mai plăcută, vreau să anunț comu­ni­tatea că recent am mai depus încă două cereri de finanțare, de data aceasta prin Administrația Fondului pentru Mediu. Prima are ca obiectiv creșterea eficienței ener­ge­tice și gestionarea inteligentă a energiei în sistemul de iluminat public din Geoagiu-Băi (valoare totală 1.259.822 de lei), urmând ca vechile lămpi să fie înlocuite cu unele mo­derne, pe bază de led, ceea ce se va resimți printr-un consum redus și automat și facturi cu valori mai mici. A doua o constituie mo­der­nizarea unității de învățământ Liceul Teh­no­logic Agricol Al. Borza, corp – școală pri­mară, în sumă de 4249265 de lei. Alături de cele 19 proiecte accesate în luna noiembrie prin Programul Național de Investiții Anghel Salygni mai avem în vedere extinderea rețe­lei de gaz metan (Bozeș, Băcâia), dar aștep­tăm să fie activată componenta pentru această utilitate. Bineînțeles, planuri sunt multe, mai ales pentru 2022, dar pentru cele enumerate s-au făcut deja primele demer­suri. Să ne ajute Dumnezeu să fie cu succes”, mai spune primarul.

…și o urare
,,Transmit locuitorilor orașului și celor din satele aparținătoare, colegilor, colabora­to­rilor, autorităților județene, precum și tuturor hunedorenilor, un gând bun și cele mai frumoase urări de bine. Bucurii nenumărate, împliniri și sănătate. La Mulți Ani!”, încheie alesul. “Să aveţi parte de iubirea celor dragi, de prietenii adevărate, noroc şi mult bine. Crăciun binecuvântat”, spune viceprimărița din Geoagiu, Carmen Călugăr (foto2).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.