Lucrãrile la domeniul schiabil din Parâng, în grafic

6 ianuarie 2012 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Lucrările privind dezvoltarea domeniului schiabil din Staţiunea Parâng sunt în grafic, dau asigurări autorităţile locale, şi toţi banii alocaţi până acum de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au fost consumaţi.
Proiectul de dezvoltare a Staţiunii Parâng prinde contur, iar până acum, lucrările executate au înghiţit aproximativ 15 milioane de lei. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a declarat că „lucrările sunt în grafic. Suma totală de implementare a proiectului este aproape 69 de milioane de lei, dar se întinde pe o perioadă de patru-cinci ani, în funcţie de alocaţiile de la buget”. Până acum, au fost finalizate lucrările la instalaţiile de producere de zăpadă artificială, adică patru fixe şi mai multe mobile, au fost montaţi stâlpii pentru telescaunul TS 3 care face legătura între Hotel Rusu şi cota 1.700 din Parâng, iar instalaţia a fost proiectată după un model preluat de municipalitatea din Petroşani, din Staţiunea Innsbruck. În plus, mai spun reprezentanţii municipalităţii, s-a lucrat şi la amenajarea pârtiilor.
Investiţia privind domeniul schiabil din Parâng a fost câştigată de asocierea de firme formată din Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria.  Potrivit proiectului finanţat de MDRT, domeniul schiabil din Parâng se va întinde pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii. De asemenea, pentru acces, între Petroşani şi staţiunea montană Parâng, va fi amenajată o telegondolă. Investiţia se cifrează la peste 68 de milioane de euro.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Minerii Vaii Jiului spune:

    Tiberiu si Monica Iacob Ridzi merita realesi la viitoarele alegeri dar si pe domnul Dorin Gligor daca va candida.

  2. marin petrescu spune:

    da ajunge ca si coreeni, o sa plingem………la comanda……

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Slujbă de Bobotează, oficiată pe pârtia de schi

În staţiunea montană Straja, astăzi, 6 ianuarie are loc o ceremonie religioasă care adună la un loc turişti şi localnici...

Peste 61.000 de hunedoreni îşi sărbătoresc, mâine, onomastica

Peste 61.000 de cetăţeni din judeţul nostru îşi vor serba mâine onomastica, de Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.

Nouă proxeneţi, puşi în libertate

Doi dintre liderii hunedoreni ai reţelei de proxenetism ce acţiona în mai multe ţări din Europa au fost puşi în...

Închide