Actualitate

Primãria Brãnişca rămâne în criză

Magdalena Şerban

A trecut 1 decembrie 2011, a trecut şi 1 ianuarie 2012, dar pe primarul din Brănişca, Teodor Lazăr (foto), nu l-a lăsat inima să pună lacăt pe primărie, aşa cum a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie. Motivele calvarului său de zi cu zi sunt întemeiate: numărul redus de personal şi imposibilitatea desfăşurării activităţii, în condiţii normale.
Doar speranţă
Chiar dacă finalul lui 2011 nu i-a adus veşti bune, lăsându-l cu ochii în soare, prin lipsa răspunsurilor la nenumăratele sale notificări, primarul nu mai vrea să pecetluiască sediul administraţiei locale, ci a decis să mai aibă puţină răbdare, poate chiar o oarbă speranţă. „Deşi sunt foarte slabe şansele să primesc răspuns la notificarea făcută atât Prefecturii Hunedoara, cât şi Ministerul Administraţiei şi Internelor şi premierului Emil Boc, privind deblocarea a şase posturi vacante (trei posturi unice, la Serviciul de Protecţie Socială, Urbanism şi Serviciul Public de Administrare a domeniului public şi privat şi alte trei posturi în cadrul Poliţiei Locale şi Serviciului de taxe şi impozite), am decis să mai aştept să văd ce se întâmplă. Poate se îndură cineva, totuşi, de problemele de la Brănişca. Funcţionăm cu 12 angajaţi (plus viceprimar şi primar) din 20, cât ar fi normal, iar din cei 12, patru sunt muncitori. Acum, spre exemplu, nu avem om la taxe şi impozite. Aici ar trebui să dispunem de două posturi, dar unul a rămas vacant, iar celălalt este ocupat de cineva care este spitalizat încă din luna decembrie. Prin urmare, am înregistrat un minus de 30 la sută la încasarea taxelor şi impozitelor pe 2011, iar acum, dacă vreun localnic de bună-credinţă vrea să vină să-şi plătească dările, nu are cui”, a spus, supărat, edilul din Brănişca.
Fără datorii, dar cu buzunarele goale
Ce folos că există utilaje pentru deszăpezire, dacă nu are cine să le conducă. „Nu avem şofer pe buldozer şi nici bani să contractăm o firmă care să cureţe drumurile în caz de zăpadă. Dacă ninge, va fi vai de noi. Oamenii din satele de sus, bolnavi şi bătrâni, efectiv nu
vor avea cum să coboare. Bine că am făcut eforturi să achiziţionăm utilajele. Acum, am trimis la şcolarizare un muncitor, pentru a avea un posibil şofer. Dar mai durează. La început de an, pot spune că nu avem datorii, dar nici bani. În decembrie, am reuşit cu mare chin să asfaltăm două străzi, una în satul  Boz şi una în Brănişca, iar ajutoarele europene (alimentele) sunt împărţite sută la sută“,  a încheiat primarul Teodor Lazăr.

4 comentarii la „Primãria Brãnişca rămâne în criză

  • Deci 14 insi sunt deja prea multi la satul Branisca!!!
    Si apoi domnul Lazar a mai minat utilajele din sat cind a vrut sa fie primar, ar putea lucra un ceas doua si la caserie sa incaseze niste taxe ca le are si pe astea !!!
    Asa ca mai avea doar sansa primarelui din Brad cu Greva sa salveze situatia.

  • Sa ne spuna Tudorel cum a luat niste utilaje vechi la preturi astronomice ,ce combinatii a avut cu Balint si Molot ,ca doar in buzunarele lor au intrat banii,si cati bani a dat anul trecut pe dezapezire cu toate ca nu prea a fost zapada, poate aude si DNA .

  • Demisia primarule ,stai la tine in carciuma si lasa pe cineva competent.

  • …măi primare ,măi primare ,pregăteşte-te de desfiinţare!!!…ai grijă că trebuie să mergi la Micul Voievod cu banii din deszăpeziri!!!…pe cine dracu mai păcăleşti, nu ştiu!!!…ai adunat toţi handicapaţii şi beţivanii în primăria Brănişca!!!…dacă nu fac consumaţie la tine în birt, nu-i mai ţii la Primărie!!!..apropos, alimentele le-ai dat la beneficiari sau le-ai vândut la tine în magazin???!!!…aşa vorbesc brănişcanii!!!…cât despre buldozer,urcă-te tu pe el că doar atâta ştii, şi ***ăţă drumurile, că eşti cât un bou!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura