Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret Lausanne 2020

13 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea, trimisul nostru special la Lausanne

Spectacolul întrecerilor de la Lausanne continuă şi performanţele înregistrate surprind şi pe cei mai avizaţi tehnicieni. Am urmărit duminică concursul de patinaj, unde japonezul Kagiyama Yuma a fost declarat cel mai bun competitor, cucerind medalia de aur la proba individuală de patinaj artistic, după ce şi-a demonstrat calităţile tehnice de bun dansator şi patinator. El a impresionat prin evoluţia sa cu care i-a învins pe ruşii Andrei Mozalev şi Daniil Samsonov, clasaţi în această oridine, pe podiumul de premiere.

Japonezul, care are doar 16 ani, a declarat la conferinţa de presă că “nu am fost foarte sigur pentru această medalie, nu am avut o presiune psihică înainte de evoluţia din finală, dar acum sunt foarte fericit şi bucuros şi mă pot gândi la Beijing 2022, unde vreau o altă medalie olimpică”.
În proba de perechi au câştigat ruşii Apollinariia Panfilova şi Dmitry Rylov, ei fiind urmaţi de o altă pereche din Rusia, alcătuită din Diana Mukhametzianova şi Ilya Mironov şi de perechea Alina Butaeva şi Luka Berulava, din Georgia.
Ca o ultimă încercare de a urmări pe viu şi o parte a probelor de curling, poate cea mai interesantă probă de pe patinoarul din Lausanne, am fost pentru câteva ore la acest gen de întreceri pasionante şi aclamate de publicul din tribune. Aşa am aflat şi cum e cu pietrele circulare lansate pe gheaţă şi urmărite de sportivi cu… crosele din dotare. Nu am avut răbdarea să urmăresc până la capăt concursul, dar l-am văzut (mai precis mi-a fost prezentat de unul dintre voluntari) pe campionul olimpic Janice Rankin, britanicul fiind prezent la Lausanne împreună cu fiul său, Jamie Rankin (foto), component al echipei din Marea Britanie.
La antrenamentul oficial al probei de monobob, efectuat pe pista naturală de bob de la Saint Moritz, reprezentantul nostru, Andrei Robert Nica, a zburat în prima manşă cu peste 130 km/h şi a încheiat cu cel mai bun timp 1:11.78. În manşa secundă, Andrei a terminat al doilea, fiind depăşit doar de elveţianul Fabian Gisler. Bătălia pentru medalii se va da pe 20 ianuarie, în ultima zi a întrecerilor de monobob, cu două zile înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Lausanne.
Mai sunt multe zile de desfăşurare pentru aceste întreceri de tineret, JOT fiind o competiţie care a reunit peste 1.800 de sportivi, reprezentând 79 de naţiuni. Este o nouă posibilitate pentru a fi stabilite prietenii statornice şi de lungă durată, deoarece, nu-i aşa, sportul este cel mai bun liant pentru astfel de prietenii. Eu am văzut, am constatat şi mă întorc acasă cu speranţa că nu va fi ultima astfel de competiţie la care particip în calitate de jurnalist acreditat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Deva pregăteşte preluarea încă a unui imobil abandonat din municipiu

Într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, informează că ieri, luni, 13 ianuarie, a...

Senatorul PSD Resmeriţă cere excluderea directorului general al CEH din partid

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă (foto), din Valea Jiului, a catalogat deciziile conducerii Complexului Energetic Hunedoara drept iresponsabile.

Prefecţii PSD, daţi jos de PNL, vor să revină pe posturi

Foşti prefecţi şi subprefecţi din Buzău, Mehedinţi, Prahova, Iaşi, Braşov, Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara, schimbaţi din funcţie după preluarea de...

Închide