Stadionul Cetate va avea o pistă nouă de atletism

13 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Primăria municipiului Deva a comunicat recent că foarte curând pe Stadionul Cetate va fi montată o pistă de atletism de ultimă generaţie.

Arena de la poalele Cetăţii a intrat într-o etapă de reamenajare şi refacere a clădirii care găzduieşte birourile şi vestiarele, dar şi suprafaţa de joc va primi o faţă nouă. La finalul anului trecut, pe tribună s-au montat scaune noi de plastic, mai comode şi pe culorile consacrate ale clubului, iar iarba de pe suprafaţa de joc a fost îndepărtată, pentru a se reface drenajul, aproape inexistent.
Pista de atletism a fost înlăturată şi va face loc alteia, care va fi, se spune, prima pistă de atletism modernă din judeţul Hunedoara. În acest sens, Primăria Deva a scos la licitaţie publică lucrările de modernizare a pistei de atletism din incinta Stadionului „Cetate”. Investiţia se ridică la 5,6 milioane de lei. Pista de atletism existentă este realizată din zgură granulată şi încadrată cu borduri din beton de ciment, dar după modernizare cele şase culoare de alergare de pe lungimea stadionului şi din turnantă, ca şi cele două culoare suplimentare, dispuse de o parte şi de alta a terenului de fotbal pe latura lungă (în faţa tribunei oficiale şi pe partea opusă), vor fi refăcute la standardele regulamentare şi vor putea găzdui competiţii de nivel naţional.
De altfel, lucrările de reparaţii la această pistă au fost discutate cu factorii decizionali de mai mulţi ani, dar mereu a fost amânată acţiunea de refacere a stratului de zgură, deşi prin nerealizarea la timp a reparaţiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale au băltit pe suprafaţa pistei deoarece aceasta nu a avut drenaj încă de la începutul construcţiei stadionului, iar pentru întrecerile sportive actuale pistele de atletism din zgură nu se mai folosesc şi nu reprezintă siguranţă competiţională.
Noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime standard de 400 de metri şi cum spuneam, opt culoare. Structura de zgură va fi înlocuită cu una de cauciuc prefabricat sau cauciuc turnat, va fi amenajat un sistem de drenaj şi vor fi realizate sectoare de specialitate pentru atletism, aruncarea greutăţii şi a ciocanului, a suliţei şi unul special pentru sărituri.
În incinta Stadionului Municipal „Cetate“ Deva vor demara şi lucrările de amenajare a unui teren de sport, complex, o investiţie estimată la 1,8 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret Lausanne 2020

Spectacolul întrecerilor de la Lausanne continuă şi performanţele înregistrate surprind şi pe cei mai avizaţi tehnicieni. Am urmărit duminică concursul...

Primăria Deva pregăteşte preluarea încă a unui imobil abandonat din municipiu

Într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, informează că ieri, luni, 13 ianuarie, a...

Senatorul PSD Resmeriţă cere excluderea directorului general al CEH din partid

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă (foto), din Valea Jiului, a catalogat deciziile conducerii Complexului Energetic Hunedoara drept iresponsabile.

Închide