Jocurile Europene Minsk 2019

24 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea, trimisul nostru special la Minsk

Competiţia de la Minsk care reuneşte circa 4.000 de sportivi, tehnicieni, antrenori şi oficiali a continuat cu întrecerile programate duminică şi luni. Pentru noi vestea bună vine de la Sports Palace Uruchie, acolo unde se dispută competiţia de box.

Hunedoreanul Petre Cosmin Gîrleanu a trecut de testul emoţiilor de debut şi s-a calificat în sferturile de finală ale jocurilor europene, la categoria 49 de kg, fiind declarat câştigător la puncte, scor 3 la 2, în confruntarea cu ungurul Bernath Attila.
În sferturile de finală programate astăzi după amiază, Petre Cosmin Gîrleanu îl va întâlni pe puternicul sportiv din Armenia, Hovhannisyan Arthur. Reamintim pentru cititorii noştri că pugilistul hunedorean este medaliat cu argint, anul acesta la Campionatul European Under-22 desfăşurat la Vladikavkaz, Osetia de Nord (Rusia).
Echipa României la gimnastică aerobică a sosit luni la Minsk. Au făcut deplasarea pentru a participa la întrecerile din cadrul competiţiei europene de gimnastică aerobică, Dacian Barna, Andreea Bogati, Marian Broţei, Gabriel Bocşer şi Mihai Popa. Alături de sportivi, sunt Maria Fumea, Mădălina Cioveie, Cristiana Spînu, Alina Drăgan şi Petra Teleman. Astăzi este programată finala din competiţia de grup, la care sperăm să fie prezenţi şi sportivii din România.
La tir cu arcul, deveanca Beatrice Mikloş trage pentru a se califica în manşa superioară a întrecerilor de la arc recurve. Ea s-a situat pe locul 32 în calificări şi o va întâlni pe germanca Lisa Unruh.
Tot astăzi intră în competiţie şi naţionala de fotbal pe plajă a României, care va evolua de la ora 14 în compania formaţiei similare din Elveţia, marii favoriţi, fotbaliştii echipei organizatoare a turneului, Belarus având programat un meci dificil de la ora 17 cu Portugalia.
Iată şi câteva din rezultatele înregistrate ieri de către sportivii din delegaţia României: Andreea Cristina Verdeş s-a clasat pe locul 9, la concursul de gimnastică ritmică, individual compus, calificându-se în finala de la panglică; Adela Dohotaru, a obţinut locul 8 la tir, în preliminariile probei de talere trap, şi s-a calificat în finală.
Cea de-a doua zi a Jocurilor Europene de la Minsk 2019 a fost marcată de celebrarea Zilei României în perimetrul Fan Zone din Capitala Belarus. A fost o zi veselă, în care s-a cântat şi s-a dansat româneşte. Alături de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, de Viorel Moşanu, ambasadorul României în Belarus, de reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, de membri ai echipei României, de voluntari de la Jocurile Europene şi de Mascota Lesik, bieloruşii iubitori de sport au cântat, au dansat şi s-au bucurat pe acordurile câtorva dintre cele mai populare piese muzicale româneşti, cunoscute internaţional.
O să închei această corespondenţă cu menţiunea că perechea Ovidiu George Ionescu & Bernadette Szocs (foto) s-a calificat în semifinala competiţiei de tenis de masă, cei doi sportivi urmând a se lupta pentru o medalie cât mai strălucitoare aici, în Belarus.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei maşini, făcute praf de un adolescent băut

La doar 16 ani, un minor din Petrila a avariat trei autoturisme în urma unui accident rutier produs pe principalul...

Contrabandist de alcool prins de poliţişti

Un bărbat de 57 de ani, din Hunedoara, a fost reţinut de anchetatori şi cercetat pentru contrabandă cu alcool. Poliţiştii...

Copilă de opt ani călcată de tren

O fetiţă de doar opt ani şi-a pierdut viaţa, ieri dimineaţă, după ce a fost izbită de un tren. Copila...

Închide