Îşi mutau domiciliul pentru a obţine permisul de conducere ilegal

11 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Ofiţerii de poliţie de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Mureş au organizat ieri, 11 iulie, 82 de percheziţii la o instituţie publică, sedii de firme şi domicilii personale, în mai multe judeţe, inclusiv în judeţul Hunedoara. Acţiunile au vizat probarea unor fapte de corupţie şi de evaziune fiscală săvârşite de funcţionari publici sau de persoane fără calitate specială.

Reprezentantul DGA a declarat că la noi în judeţ au fost efectuate trei percheziţii la sediile unor firme din Brad, cu activitate în domeniul panificaţiei. Alte judeţe în care au avut loc percheziţii sunt Mureş, Sibiu, Braşov, Bihor şi Satu Mare. ”Percheziţiile s-au derulat într-o cauză penală, în care se cercetează infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală comise de funcţionari publici şi persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere. Totodată, unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, a transmis reprezentantul DGA.
Conform celor de la observator.tv, la Direcţia de Permise din Mureş, puteau fi obţinute premise de conducere fără ca viitorii şoferi să susţină proba practică, dând şpagă în schimbul acestui avantaj. Candidaţii care achitau mita de 100 de lei erau scutiţi de proba practică a examenului. Surse din anchetă spun că mulţi dintre cei care au reuşit să obţină permisul de conducere contra sumei de 100 de lei erau din alte judeţe şi îşi făceau mutaţia pe Mureş doar pentru a deveni şoferi cu acte în regulă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cetatea Devei se va transforma în ,,teatru de război”

Sâmbătă, 14 iulie, în Cetatea Devei, între orele 12:00 şi 14:00, pe Platforma Artilerie Vest, va avea loc a doua...

Geoparcul Dinozaurilor, vizitat de evaluatori UNESCO

În 12 – 14 iulie, Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului va fi gazda a doi evaluatori UNESCO, pentru o vizită...

Marian Nastasiei: „Îmi reînnoiesc contractul cu Ştiinţa”

Recent, oficialii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani au anunţat că majoritatea jucătorilor au contractele expirate. Doi dintre jucătorii de bază...

Închide