“În gimnastica masculină românească este loc de mai bine”

Interviu cu Dan Grecu, coordonatorul colectivului de antrenori ai loturilor masculine de gimnastică

 

În aceste zile se desfăşoară la Mercin în Turcia o nouă ediţie a Campionatelor Euro­pene de gimnastică , primii în competiţie fiind băieţii, atât juniorii cât şi seniorii, care se vor lupta pentru medaliile acestor între­ceri. Antrenorul emerit Dan Grecu, coor­do­na­torul colectivului de antrenori al loturilor masculine de gimnastică, ne-a răspuns cu amabilitate la câteva întrebări legate de situaţia gimnasticii masculine româneşti.

Reporter: Aţi urmărit cu atenţie întrecerile masculine din cadrul Campionatelor Naţio­nale de gimnastică din acest an, desfăşurate la Ploieşti. Ce are acum şi ce are pentru viitor gimnastica masculină românească? Cum concluzionaţi această ediţie de campionat?
Dan Grecu: În condiţiile date, a fost o ediţie reuşită. Din păcate aţi văzut câţi copii avem acum, puţini, foarte puţini şi cu cei pe care îi avem a trebuit să facem echipe competitive pentru Campionatul European din Turcia. Asta mă îngrijorează cel mai mult. Să sperăm că vom trece cu bine şi peste această perioadă şi le urez succes copiilor care sunt acum la Mercin, în Turcia, la Campionatele Europene.

Reporter: Aţi văzut trei generaţii şi ju­mă­tate, aproape patru generaţii de gimnaşti au fost prezenţi la Campionatele naţionale. Ce ne spuneţi despre juniorii mici, despre cei care vin din urmă ?
Dan Grecu: I-am văzut pe toţi, seniori şi juniori, care sunt şi ei puţini din păcate, dar sunt copii buni pe care ne putem baza în continuare, pentru viitor.

Reporter: Spre surprinderea mea, am văzut la recentele întreceri naţionale, câţiva juniori talentaţi care vin de la Sibiu, Timişoara, de la Braşov, centre care au tradiţie în gimnastica masculină românească, care au dat campioni. Cum se spune, nu au…sucombat.
Dan Grecu: Da, aşa este şi acest lucru tre­buie să ne bucure pe toţi deoarece la aceste centre mai sunt antrenori care caută să aducă copii la sală. Juniorul de la Brasov (nota red. Nicholas Târcă, depistat cu Covid-19 la tes­ta­rea înainite de efectuarea depla­sării în Turcia) vine însă din SUA, de acolo l-au adus părinţii, care sunt români, să se pregă­tească la lot. La Braşov însă nu prea mai avem gimnaşti. La Sibiu se lucrează, dar la această competiţie nu au fost toţi gimnaştii, mulţi dintre ei fiind prea puţin pregătiţi, de­oa­rece nu au avut posi­bilitatea, datorită pro­tocolului sanitar impus, să intre în sală, la antrenamente.

Reporter: Este loc de mai bine în gimnastica masculină românească?
Dan Grecu: Da, categoric este, har dom­nu­lui. Însă, important este să vrem să muncim.
Menţionăm că Dan Grecu (care are peste 70 de ani) a preferat să urmărească între­ce­rile Campionatelor Europene de acasă, deşi iniţial a fost înscris pe lista membrilor din de­legaţia oficială a României pentru competiţia din Turcia, familia sa dorind să îi protejeze acestui stres, mai ales că starea medicală a repu­tatului tehnician român nu este prea bună în această perioadă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare