În comuna Ilia, gunoaiele nu au fost ridicate de trei săptămâni

7 ianuarie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), este nemulţumit, după ce operatorul de salubritate, Brai Câta nu a ridicat gunoiul din luna decembrie în satele comunei.

”Situaţia este de-a dreptul de neimaginat. Am rămas cu gunoaiele neridicate din decembrie anul trecut. De fapt, de la jumătatea lunii decembrie 2018 nu au fost ridicate gunoaiele din comună. Doar în satul Ilia le-au luat o dată de atunci şi până acum. Pe bună dreptate, lumea vine şi reclamă situaţia asta la noi, la primărie. Am sunat pe cei de la operatorul nou, dar nu ne-a răspuns nimeni. Vă daţi seama, de sărbători să stai cu gunoaiele! Este pur şi simplu bătaie de joc. Eu înţeleg că oamenii trebuie să se organizeze, dar oamenii din comună nu trebuie sufere din această cauză”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
Ieri, potrivit edilului şef din Ilia, deşeurile menajere au fost ridicate, dar doar din satul centru de comună.
Contactat, Eduard Felciuc, directorul ADI Deşeuri Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”vom avea un nou program de monitorizare a activităţii noilor operatori. Vor fi şi controale inopinate”.
Cert este că, noul sistem de operare a deşeurilor, care a intrat în funcţiune la sfârşitul anului trecut, are nevoie de zile, poate săptămâni ca să ajungă la o situaţie normală. Însă, lucrurile trebuie bine controlate pentru a nu avea situaţii de criză, cum s-a întâmplat la Brad, iar acum la Ilia.
Primarul comunei Ilia susţine că a anunţat şi conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru a obţine un ajutor în legătură cu problema gunoaielor.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  ,,satul Ilia”, comuna Ilia boule ,ca altfel nu mai erai tu primar peste sat.

 2. Unu' spune:

  @florin: Domnule, o comuna este formata din mai multe sate. In cazul comunei Ilia, satele care o compun sunt Bacea, Brâznic, Bretea Mureșană, Cuieș, Dumbrăvița, Ilia (reședința), Săcămaș, Sârbi și Valea Lungă. Unul din sate da numele comunei.
  In alta ordine de idei: nu cred ca este doar vina firmelor de salubritate pentru aceasta situatie extinsa la nivel national datorita acestui operator care mai mult ca sigur este ceva client de partid, ci si a acestor asa-zisi „alesi locali” cu salarii umflate si carora putin le pasa de comunitatea pe care, chipurile, o conduc.

 3. Ion spune:

  Unitatea administrativ teritoriala sau comuna “Ilia” ii compusa din mai multe sate printre care si satul Ilia. cretinule

 4. Ion spune:

  Si daca tot ziceți de partide, de ce în ddobra sau alte comune psd-iste nu-s probleme cu salubritate?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ministrul Natalia Intotero: Tratăm cu prioritate situaţia românilor din Austria, afectaţi de indexarea alocaţiilor

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că tratează cu prioritate situaţia celor afectaţi de reducerea alocaţiilor plătite cetăţenilor Uniunii Europene...

Laureaţii Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“

Conducerea Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“ din Hunedoara a organizat recent, pentru prima dată de la înfiinţare, o întâlnire cu...

Autobergamo Deva – noutăţi pentru… noul sezon

Echipa de fotbal în sală, liderul actual al primei ligi, Autobergamo Deva, îşi reia din data de 11 ianuarie pregătirile,...

Închide