Angajaţi ai unei firme de pază, fără lefuri de luni de zile

7 ianuarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Peste 400 de angajaţi din toată ţara ai firmei Thug Security Alba nu şi-au primit salariile, lucru care a dus la efectuarea unui control din partea celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Potrivit lui Calman Gabor Zsolt, inspectorul şef adjunct al ITM Alba, zeci de reclamaţii au fost depuse din partea salariaţilor firmei de pază Thug Security, pentru neplata lefurilor. Oamenii se plâng că de luni de zile nu şi-au primit salariile, nu au avut bani de sărbători şi nu mai pot să continue astfel, pentru că au familii de întreţinut. În fapt, sunt peste 400 de persoane în întreaga ţară, care lucrează sau au lucrat la firma respectivă şi care nu au fost plătite pentru munca prestată. Unii au renunţat să mai meargă la lucru, din cauză că nu au fost plătiţi, găsindu-şi alte joburi. Alţii, însă, nu au avut încotro şi au rămas. Cei care au reclamat situaţia spun că angajaţii societăţii fac pază la Sews Deva, în judeţul nostru.
Iată ce a răspuns ITM Alba la sesizările făcute de salariaţii nemulţumiţi: ”În urma controlului efectuat la SC Thug Security SRL, vă comunicăm următoarele: din documentele puse la dispoziţia inspectorilor de muncă ai ITM Alba, respectiv foile de prezenţă şi statele de plată ale salariilor, s-a constatat faptul că nu au fost achitate drepturile salarile aferente perioadei octombrie-noiembrie 2018. În consecinţă, în sarcina angajatorului s-a dispus măsura obligatorie constând în achitarea drepturilor salariale pentru lunile octombrie- noiembrie 2018, având termen de realizare 10 ianuarie 2019. În ceea ce priveşte orele suplimentare efectuate de dumneavoastră, din verificarea documentelor puse la dispoziţie nu se face dovada efectuării acestora. În cazul în care deţineţi alte probe privind efectuarea orelor suplimentare, iar drepturile salariale restante nu vi se achită până la data mai sus menţionată, vă rugăm să vă adresaţi instanţei de judecată, respectiv Tribunalul Hunedoara”, se arată în răspunsul semnat de Calman Gabor Zsolt, inspectorul şef adjunct al ITM Alba şi Horaţiu Puiu, şeful Serviciului Control RM al instituţiei.
Calman Gabor Zsolt a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a amendat firma de pază cu 5.000 de lei pentru nerealizare măsuri. Potrivit acestuia, se pare că firma Thug Security va intra în faliment, singura şansă a celor care nu şi-au primit salariile fiind de a acţiona societatea în instanţă, mai ales că lucrurile decurg acum mai repede în asemenea situaţii.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Paul spune:

    Banii se mai pot obține dacă îi dăm în judecată? Dacă firma da faliment până se termină judecata și durează 1 an sau 2.. cine ne mai da banii? Nu s-ar putea sa dăm banii pe la avocați și să rămânem și fără banii aia?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În comuna Ilia, gunoaiele nu au fost ridicate de trei săptămâni

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), este nemulţumit, după ce operatorul de salubritate, Brai Câta nu a ridicat gunoiul din...

Ministrul Natalia Intotero: Tratăm cu prioritate situaţia românilor din Austria, afectaţi de indexarea alocaţiilor

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că tratează cu prioritate situaţia celor afectaţi de reducerea alocaţiilor plătite cetăţenilor Uniunii Europene...

Laureaţii Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“

Conducerea Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“ din Hunedoara a organizat recent, pentru prima dată de la înfiinţare, o întâlnire cu...

Închide