Ministrul Natalia Intotero: Tratăm cu prioritate situaţia românilor din Austria, afectaţi de indexarea alocaţiilor

7 ianuarie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că tratează cu prioritate situaţia celor afectaţi de reducerea alocaţiilor plătite cetăţenilor Uniunii Europene care lucrează în Austria şi ai căror copii se află în statele de origine.

Decizia autorităţilor de la Viena de indexare a alocaţiilor în funcţie de statul de rezidenţă al copiilor a intrat în vigoare la începutul acestui an, iar oficialii de la Bucureşti spun că măsura nu reflectă principiile egalităţii şi nediscriminării. Într-un comunicat de presă se precizează că legea nu îi afectează doar pe români, iar problema trebuie abordată la nivel european. În acest sens, în cadrul reuniunilor pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni le va organiza în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, pe agenda discuţiilor se va afla şi decizia autorităţilor de la Viena. Românii au aceleaşi obligaţii ca şi cetăţenii din statele unde muncesc şi merită să aibă aceleaşi drepturi, a spus ministrul Natalia-Elena Intotero (foto).
Ministerul de Externe anunţă că a luat notă „cu îngrijorare” de intrarea în vigoare, în Austria, de la 1 ianuarie, a legislaţiei privind stabilirea alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara în care locuieşte minorul. Măsura nu se aplică şi copiilor care stau în Austria. Potrivit diplomaţiei de la Bucureşti, o astfel de decizie contravine principiilor care se află la baza proiectului european şi legislaţiei comunitare, iar autorităţile române vor continua demersurile pe lângă Comisia Europeană. Ministerul de Externe precizează totodată că România susţine ferm libertatea de circulaţie în cadrul Uniunii Europene şi accesul egal al lucrătorilor europeni la beneficiile sociale care decurg din munca pe care o depun. Apartenenţa la Uniunea Europeană obligă toate statele membre să asigure un tratament corect, echitabil şi nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii europeni, conchide diplomaţia română. A reacţionat şi Ministerul Muncii, care a precizat că ministrul Marius Budăi i-a transmis îngrijorările Bucureştiului comisarului european pentru Ocupare şi Afaceri Sociale, Marianne Thyssen.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sectorx spune:

    Pai cum vine asta Madam….cand e de dat nu mai sunt dusmanii de clasa?!?!?pana mai ieri urlati ca descreieratii ca UE va vrea raul….acum urlati isteric ca nu va dau banii….Mai sunteti normali?!?!?!

  2. Regele Dreptății „”„ spune:

    Măriți alocația la copiii din România la 150 de euro cum este în Austria și ați rezolvat problema . Nu mai vă certați , voi nu vedeți că vă obligă austriecii să le măriți alocațiile la copii pentru că ați făcut discriminare . Ați mărit salariul la 18750 de lei la parlamentari și la părinți civili ați mărit salariul la 2080 de lei , aici e discriminarea între copii ,uni merg cu pachet la școală și alți copii se uită în gura lor .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Laureaţii Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“

Conducerea Şcolii de Fotbal „Florea Văetuş“ din Hunedoara a organizat recent, pentru prima dată de la înfiinţare, o întâlnire cu...

Autobergamo Deva – noutăţi pentru… noul sezon

Echipa de fotbal în sală, liderul actual al primei ligi, Autobergamo Deva, îşi reia din data de 11 ianuarie pregătirile,...

Anul 2018 a fost bun pentru AJ Fotbal Hunedoara

Cu câteva zile înainte de finalul anului trecut, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara a organizat o adunare operativă a...

Închide