Actualitate

În căutarea copilăriei

Biblioteca Județeană „Ovid Den­su­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat lansarea cărții „Păpușa pier­dută” a cărei autoare este Isabela Maria Hașa. Volumul a apărut în acest an la București, la Editura Cervantes și a fost distins cu premiul „Miguel de Cervantes” pentru creație literară, pe anul 2024. Prefața cărții este sem­nată de Mara Ștefania Hașa, fiica au­toarei, directoare a Asociației Pro Thalia – Pro Dacia.

Prietenă și colaboratoare
„De-a lungul a 37 de ani de carieră în teatru, Isabela Hașa a interpretat peste 60 de roluri principale în piese din dra­maturgia română și universală, în spec­tacole de revistă, cabaret politic, piese pentru copii. A participat la numeroase festivaluri de teatru din țară, a co­laborat la posturi de radio și tv locale, a semnat articole pentru reviste de cul­tură, activități pentru care a fost dis­tinsă cu numeroase premii. A avut o ac­tivitate artistică bogată, a fost im­plicată cu tot entuziasmul și talentul în numeroase activități culturale orga­ni­zate în Deva, în județ și în țară. Trebuie să menționez că la activitățile culturale organizate de biblioteca noastră Isabela Hașa este întotdeauna alături de noi, ca o bună prietenă și cola­bo­ra­toare pe care ne putem bizui. Ajunsă la anii maturității, artista și-a adunat amintirile unei copilării luminoase între copertele acestei cărți, nu întâmplător intitulate „Păpușa pierdută”, carte pe bună dreptate premiată cu premiul ((Miguel de Cervantes)) pentru creație li­terară, pe anul 2024”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.
Cartea este, potrivit caracterizării din prefața scrisă de Mara Ștefania Hașa, fiica autoarei, „o evocare caldă și profundă a unei copilării marcate de inocență și sinceritate, un omagiu adus vieții simple și valorilor autentice”. Într-adevăr, în paginile cărții facem cu­noștință cu o copilă, o adolescentă care a crescut și s-a format înconjurată de dragostea părinților, a bunicilor, a dascălilor, a prietenilor, care știa să se bucure de fiecare clipă a vârstei ino­cenței. „Această perioadă, lipsită de griji și plină de spontaneitate, rămâne adesea ancorată în amintirea fiecărui individ, oferind o sursă continuă de inspirație și reflecție asupra frumuseții simple a vieții”, ne declară cu since­ri­tate autoarea. Însoțită mereu de per­so­najul imaginar Burețel, copila care a fost Isabela Hașa străbate cea mai frumoasă, mai nevinovată și mai plină de farmec etapă a vieții: copilăria. Iar toate amintirile ni le împărtășește ca unor buni prieteni, pentru ca noi s-o cu­noaștem mai bine și s-o prețuim așa cum merită cu prisosință. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura