Sport

Handbalistele de la Cetate, puse pe liber

11carmecetata

Ciprian Marinuţ

Finanţatorul echipei devene, Marian Muntean, a renunţat la serviciile jucătoarelor fără valoare, iar handbalistelor bine cotate le-a transmis că sunt libere să-şi caute echipă.

Îl bate gândul să se lase
Anunţarea numelui noului antrenor al echipei Cetate Deva, promisă pentru data de 1 iunie de Marian Muntean, a fost înlocuită cu deja cunoscutele… gânduri de retragere din handbal. „Nu ştiu dacă să continui în handbal sau dacă să mă retrag. Am cheltuit o căruţă de bani, iar rezultatele au fost dezamăgitoare. În sezonul 2008-2009, am investit o sumă dublă faţă de campionatul precedent şi am fost pe acelaşi ruşinos loc 12. Vremurile sunt grele, iar alături de mine la echipă nu se înghesuie nimeni. Consiliul  Local Deva mi-a alocat pentru anul 2009 suma de 10.000 de lei, însă cu aceşti bani nu se poate face performanţă. Am dat afară jucătoarele care m-au dezamăgit, iar celor care au valoare le-am spus să-şi caute echipe şi să vină să negociem transferul”, a spus Muntean.

Schimbă şi vrea schimbare
Dezamăgit de absenţa performanţelor şi de mizeriile din sistemul condus de FRH, Muntean spune că a învăţat din greşeli, dar că e nevoie de schimbări şi la nivelul federaţiei. “Dacă mă hotărăsc să continui, o să schimb totul de la zero, de la lot şi organizare, până la regulament de disciplină internă. E greu de găsit jucătoare şi antrenori, pentru că în ciuda crizei, ei ţin la preţ şi vor sume mari. Sunt 42 de jucătoare care şi-au depus cereri de a deveni libere de contract, pentru că nu şi-au primit banii, însă acestea vor mulţi bani. M-am învăţat minte şi nu mai vreau handbaliste cu nume, interesate de bani. Voi paria deci pe tinere de perspectivă, care vor să se afirme şi care pun suflet. E însă nevoie şi de schimbări la nivelul Federaţiei, pentru că sistemul e putred. La două adunări generale nu s-a întrunit cvorumul necesar, dar sper ca la alegerile pentru preşedinte să se schimbe ceva”, a spus Muntean. 

Vrea să rămână la Deva
Carmen Cartaş, lidera echipei devene, a confirmat că jucătoarele au primit liber să se transfere, însă a spus că ea ar prefera să rămână la Deva, dacă se va face performanţă. “E adevărat că patronul ne-a spus să ne căutăm echipe. Eu am mai mult de cinci oferte de la formaţii clasate de la locul doi în jos. Aş prefera însă să rămân la Deva, dacă se va gândi un proiect în care să se facă performanţă”, a spus Cartaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura