Stiri

Stiri – 2.06.2009

Bătut şi cu banii furaţi
Un bărbat din oraşul Geoagiu a fost deposedat de suma de 420 de lei de doi tineri din localitate, chiar în faţa locuinţei sale. Victima, muncitor la o firmă din Orăştie, venea de la un bar, când pe el au tăbărât cei doi tineri, care în final i-au furat banii. Agresorii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie, care a dispus cercetarea în stare de reţinere a lui Marius B. şi în stare de libertate a lui A. A., cu interdicţia de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. (S. Popa)

A vrut să se omoare
Un nou caz de încercare de sinucidere, de data aceasta la Petroşani, a fost înregistrat prin apelul de urgenţă 112. Un tânăr de 23 de ani, Daniel C., a băut se pare prea mult şi a vrut să se omoare, desprinzând furtunul buteliei de la aragaz şi dându-i foc. Noroc cu vecinii, care au stins rapid incendiul provocat de tânăr. Acesta însă nu a renunţat la ideea sinuciderii şi, cu un cuţit s-a tăiat pe braţe. Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au convins pe bărbat să renunţe la ideea de a-şi lua viaţa. (S. Popa)

Comisarii Gărzii de Mediu, în grevă japoneză
Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara s-au aflat, ieri, în grevă japoneză, solicitând acordarea unui spor de 10 la sută pentru angajaţii care efectuează serviciul de permanenţă şi reanalizarea poziţiei ocupate în grila de salarizare unică. Pe timpul acţiunii de protest, comisarii de mediu au purtat banderole albe la mână, dar şi-au desfăşurat activitatea în mod normal. Calendarul acţiunilor de protest include o grevă de avertisment pe data de 15 iunie, urmată de o grevă generală, programată pe 25 iunie. (S. Popa)

Salarii de trei ori mai mari
Salariul cadrelor didactice debutante ar putea creşte de trei ori, conform propunerii de grilă de salarizare din Educaţie, ajungând la peste 3.000 de lei, iar al celor cu vechime în sistem ar putea fi majorat cu aproximativ 80 la sută, a declarat, ieri, vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu. Pe de altă parte, Hancescu a spus că sindicatele şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei au căzut de acord ca învăţătorii cu studii de lungă sau scurtă durată să fie încadraţi la fel ca profesorii. (A. Năstase)

Crăciunescu, oprit de la delegări
Arbitrul Teodor Crăciunescu, acuzat de oficialii echipei Minerul Lupeni de decizii eronate şi defavorabile în meciul cu ACU Arad, scor 1-2, a fost suspendat pe termen nelimitat, din cauza prestaţiei slabe din respectiva partidă. „A fost oprit de la delegări pe termen nelimitat, dar pe noi nu ne ajută cu nimic. Rezultatul, oricum rămâne cel stabilit pe teren. Campionatul este pe final şi nu mai avem timp să recuperăm punctele pierdute”, a declarat Cornel Resmeriţă, preşedintele onorific al clubului din Valea Jiului. (C. Marinut)

Homan, ofertat de Retezatul Haţeg
Fostul antrenor cu portarii al echipei Jiul Petroşani, Stelian Homan, a primit oferta de a face parte din staff-ul tehnic al echipei Retezatul Haţeg, formaţie ce va participa la barajul de promovare în liga a treia. „Am fost solicitat să dau nişte sfaturi şi să ajut şi eu cu ce pot. Cât am putut i-am ajutat şi susţinut, dar nu am dat un răspuns ferm, pentru că nu ştiu ce voi face. Deocamdată, vreau să-mi îndrept atenţia spre grupa de copii pe care o am la Jiul, apoi voi mai vedea ce voi face”, a spus Stelian Homan. (C. Marinut)

Cinci trădători, un “răstignit”
Preşedintele onorific al echipei Minerul Lupeni, Cornel Resmeriţă, îi suspectează de trădare la meciul cu ACU Arad pe patru-cinci jucători ai formaţiei, însă doar pe Cornel Irina a luat decizia de a-l exclude din lot. „Sunt în echipă jucători care pun suflet, dar pot să o am şi pe FC Barcelona, că dacă te trădează vreo patru-cinci jucători eşti gata”, a spus oficialul, care după meciul cu ACU Arad a decis să-l excludă din lot doar pe Cornel Irina. (C. Marinut)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura