Sport

HANDBAL FEMININ. România a încheiat Mondialul cu trei victorii „mici“

Anul acesta am avut parte de o evoluție modestă a componentelor din echipa na­țio­nală a României la Campionatul Mondial din Spania. Handbalistele au arătat că pot juca bine doar în partidele mai puțin agresive.

Mai trebuie timp
După cele două victorii din startul com­petiției, cu Iran și Kazahstan, în jocurile cu Norvegia, Olanda și Suedia, sportivele noas­tre au avut o evoluție neașteptat de slabă. Poate în meciul cu Olanda am avut parte și de neșansă, cedând pe final la un singur gol, dar trebuie să treacă ceva timp până vom vedea mai mult de la echipa națională.
Tricolorele nu au jucat deloc rău cu Suedia, într-un meci fără miză prea mare pen­tru noi. Au început greoi, iar la final România a fost învinsă cu 34-30 dar a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale por­tarului Iulia Dumanska la acest Campionat Mondial, portarul României fiind la „înăl­țime“ în situațiile de unu la unu cu suedezele.
Deși înfrângerile suferite și locul 13 pe care s-a clasat echipa noastră reprezintă un re­zul­tat modest, trebuie să remarcăm că bate un suflu nou la echipa națională, lucru care poate fi mai bun dacă vom avea și continuitate pe banca tehnică! Cei doi tehnicieni au arătat că pot crea un grup unit care să joace un hand­bal plăcut în multe momente. Schimbarea s-a produs deja și trebuie să con­tinuăm pe acest trend ascendent. E im­por­tant ca jucătoarele să înțeleagă că mun­ca de la club din fiecare zi e esențială pentru a face față la acest nivel incredibil de la tur­neele finale.
Acum, obiectivul principal al Româniai pen­tru perioada următoare va fi calificarea la Campionatul European.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura