Sport

NATAŢIE. Sportivi români la Campionatele Mondiale din Emirate

România va participa cu cinci sportivi, printre care Robert Glinţă şi David Popovici (foto), la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe United), care vor avea loc în perioada 16-21 decembrie.

Sărituri în apă
La cea de a 15-a ediţie a competiţiei, la care vor participa circa 1.000 de sportivi din întrega lume, vor fi prezenți şi George-Alexandru Stoica-Constantin, Alexandra Dobrin şi Bianca Costea. Sunt programate 44 de probe care vor avea loc în Etihad Arena.
Competiţia de la Abu Dhabi va cuprinde şi concursuri de sărituri în apă (diving) şi sărituri în apă de la mare înălţime (high diving) – ultima etapă a FINA/CNSG Marathon Swim World Series 2021 – şi înot în ape deschise. Concursul de high diving va fi, totodată, ultima şansă de calificare la ediţia a 19-a a Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia), din 2022.
România a încheiat Campionatele Euro­pene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Kazan (Rusia), din noiembrie, cu trei medalii, una de aur obţinută de David Popovici la 200 m liber, una de argint şi una de bronz, câştigate de Robert Glinţă la 100 m spate, respectiv 50 m spate.
David Popovici a obţinut prima medalie de aur din istoria participărilor româneşti la Europenele în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint şi 8 de bronz.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura