FOTBAL. EURO 2020 fără spectatori, pierdere imensă pentru România

Mihai Covaliu (foto), preşedintele Comi­te­tu­lui Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a de­clarat că desfăşurarea fără spectatori a celor patru partide de la Bucureşti din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal ar re­prezenta „o pierdere imensă pentru Ro­mânia”.

Obiectiv naţional
„România poate şi trebuie să urmeze exemplul Mişcării Olimpice Internaţionale, care a înţeles rolul şi importanţa mesajului pe care sportul îl dă umanităţii prin des­fă­şu­rarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu spec­tatori. Chiar dacă sunt doar spectatorii ţării gaz­dă, fără suporteri străini în timpul com­pe­tiţiilor, aceştia vor reprezenta o victorie a organizatorilor în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toţii. EURO 2020 fără spec­tatori înseamnă o pierdere imensă pen­tru România, în condiţiile în care se poate pierde organizarea conform reglementărilor im­puse de UEFA, iar EURO 2020 a fost de­cla­­rat prin lege ca fiind obiectiv de im­por­tanţă naţională şi interes public”, a afirmat Mihai Covaliu.

Decizia responsabililor locali
UEFA a decis la 31 martie să lase la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori acceptaţi pe stadioane la me­ciurile turneului final al EURO 2020 din aceas­tă vară. Iniţial, forul continental in­ten­ţiona să ceară organizatorilor să accepte spec­tatori în proporţie de 30 la sută din ca­pacitatea stadioanelor, însă în final a pre­ferat să lase pe seama responsabililor locali hotărârea cu privire la numărul acestora.
În România, prezenţa spectatorilor la eve­nimentele sportive a fost interzisă începând din luna martie a anului 2020 ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au solicitat în mai multe rânduri deschiderea sta­dioanelor pentru suporteri într-un anumit procent din capacitatea acestora, însă auto­rităţile au respins propunerile.
Reamintim că Bucureştiul va găzdui trei par­tide în cadrul Grupei C şi una în faza op­timilor de finală pe Arena Naţională. Sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord, Ucraina – Austria, toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Gru­pei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare