TENIS DE CÂMP. Vom avea turneul de la Roland Garros?

Ministrul francez al Sportului, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, a declarat că există posi­bilitatea ca turneul de Grand Slam de la Roland Garros să fie amânat, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pan­demiei de coronavirus.

Când se reiau activităţile
Franţa a intrat de sâmbătă în a treia fază naţională de lockdown pentru a stopa răs­pândirea noului coronavirus, dar sporturile profesioniste nu au fost afectate în general cu excepţia cursei cicliste de o zi Paris-Roubaix.
Turneul de la Roland Garros, amânat anul trecut cu patru luni din cauza pan­demiei, este prevăzut să se desfăşoare în acest an între 17 mai şi 6 iunie.
„Suntem în discuţii cu Federaţia fran­ceză de tenis, organizatorul evenimentului, pentru a vedea dacă data trebuie schim­bată pentru a coincide cu o posibilă re­luare a tuturor sporturilor şi a eveni­men­telor sportive mari. Azi, deşi sportul de nivel înalt este protejat, vom încerca să limităm şansele de reuşită a propagării virusului în sporturile profesioniste”, a declarat ministrul Roxana Mărăcineanu. Asta, deşi Directorul general al Federaţiei Franceze de Tenis, Gilles Moreton, a declarat că nu îşi poate imagina anularea Grand Slam-zului pe zgură.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Ma­cron, a anunţat recent că încetarea mă­surilor restrictive este prevăzută pentru mij­locul lunii mai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.