Firma de colectare a deşeurilor menajere operează în continuare în Valea Jiului

Primarii din Valea Jiului au ajuns la o înţelegere cu Supercom, societatea care se ocupă de gestionarea deşeurilor la nivelul regiunii sudice a judeţului.
„Am avut o şedinţă, la Primărie, convocată de Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean, în legătură cu încetarea contractului cu Supercom. Discuţia a fost constructivă. Toţi primarii am semnat un document prin care ne obligăm să implementăm OUG nr.74. Astăzi (n.r. ieri) de dimineaţă am primit informaţia că s-a luat legătura cu Supercom, iar în urma discuţiei cu primarii firma a decis să continue activitatea până în data de 25 noiembrie. Până atunci noi trebuie să ne punem de acord cu toate aceste documente legate de echilibrarea contractului cu cei de la Supercom care fac colectarea deşeurilor din zona 4, zona Văii Jiului. Vestea bună este că în continuare gunoiul se va colecta. Cele 8 primării din zona 4 trebuie să dăm hotărârile de consiliu şi să facem toate demersurile pentru echili­brarea contractului şi aplicarea Ordonanţei nr. 74”, a de­cla­rat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Compania Supercom anunţase săptămâna trecută că opreşte activitatea pentru că nu a ajuns la un consens cu unele primării din Valea Jiului, care fac parte din ADI Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor pentru zona de colectare 4 (Valea Jiului) în ceea ce priveşte aplicarea OUG nr.74/ 2018. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.