Dezinteres total pentru banii europeni

Majoritatea directorilor unităţilor de învăţământ din municipiul Petroşani, deşi ştiau de câteva luni de zile că pot obţine fonduri europene pentru combaterea infectării cu Sars Cov-2, n-au acţionat. Doar două şcoli au scris proiecte până acum, lucru care a stârnit nemulţumirea lui Tiberiu Iacob Ridzi (foto), primarului municipiului Petroşani.
„Acum o lună şi jumătate eu am trimis adresele către toate şcolile, legat de cele două axe de finanţare pe fonduri europene pentru şcoli. Pe POIM puteam să scriem proiecte şi obţineau bani pentru dezinfectanţi, nebulizatoare, măşti, combinezoane. Toate materialele acestea de protecţie. Pe cealaltă axă, pe Programul Operaţional Competitivitate, puteau să scrie proiecte prin care să doteze şcoala cu laptop-uri, tablete, camere web, table smart, toată această infrastructură IT necesară în pandemie sau necesară unui proces de învăţământ cât mai tehnologizat şi modern. Le-am trimis această adresă tuturor directorilor repet acum o lună şi jumătate. Din păcate cred că doar două şcoli, Liceul Teoretic şi probabil Şcoala 7, care am înţeles că astăzi nu a putut să vină, restul nu au făcut încă mare lucru”, a anunţat edilul.
Municipalitatea, odată cu trimiterea documentaţiei către unităţile de învăţământ, şi-a luat angajamentul să-i ajute cu consultanţa pe directori, dacă au nevoie şi cer acest lucru. Oferta pare a fi în zadar în condiţiile în care nu s-a întreprins mai nimic din partea multor directori. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare