Oraşul Simeria a intrat în scenariul roşu al pandemiei de Covid

Adriana Năstase

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de ieri, în oraşul Simeria şi în localitatea aparţinătoare Sân­tan­drei, după ce rata de incidenţă acumulată a cazurilor de Covid -19 a depăşit pragul de 3 la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, a informat primarul localităţii, Iulius Bedea.
În aceste condiţii, activitatea didactică în şcoli şi licee au fost suspendate, cursurile urmând să se desfăşoare exclusiv online.
Primarul a precizat că sunt interzise activităţile de ali­mentaţie publică în spaţiile interioare ale restaurantelor şi cafenelelor, dar şi organizarea de spectacole. Totodată, a fost oprită funcţionarea sălilor de jocuri de noroc.
„Am rugămintea, dragi simerieni, să fim precauţi, să evitaţi crearea de aglomeraţii şi a deplasărilor inutile. Igienizarea, dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecţie individuală este esenţială!”, a scris primarul oraşului pe pagina sa de Facebook.
În judeţul Hunedoara au fost consemnate, în ultimele 24 de ore, 101 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei fiind înregistrate 3.954 persoane care s-au îmbolnăvit de Covid, potrivit datelor de ieri ale Grupului de Comunicare Strategică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare