Oraşul Simeria a intrat în scenariul roşu al pandemiei de Covid

28 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de ieri, în oraşul Simeria şi în localitatea aparţinătoare Sân­tan­drei, după ce rata de incidenţă acumulată a cazurilor de Covid -19 a depăşit pragul de 3 la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, a informat primarul localităţii, Iulius Bedea.
În aceste condiţii, activitatea didactică în şcoli şi licee au fost suspendate, cursurile urmând să se desfăşoare exclusiv online.
Primarul a precizat că sunt interzise activităţile de ali­mentaţie publică în spaţiile interioare ale restaurantelor şi cafenelelor, dar şi organizarea de spectacole. Totodată, a fost oprită funcţionarea sălilor de jocuri de noroc.
„Am rugămintea, dragi simerieni, să fim precauţi, să evitaţi crearea de aglomeraţii şi a deplasărilor inutile. Igienizarea, dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecţie individuală este esenţială!”, a scris primarul oraşului pe pagina sa de Facebook.
În judeţul Hunedoara au fost consemnate, în ultimele 24 de ore, 101 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei fiind înregistrate 3.954 persoane care s-au îmbolnăvit de Covid, potrivit datelor de ieri ale Grupului de Comunicare Strategică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Gurasada a depus jurământul pentru al şaselea mandat

Magdalena Şerban La alegerile locale de la sfârşitul lunii septembrie, comunitatea din Gurasada l-a ales tot pe Silviu Nan pentru...

Vioara lui Enescu revine la Deva

Turneul naţional ”Vioara lui Enescu” îşi continuă călătoria pe scenele din Ro­mânia, cu un recital exclusiv Beet­hoven. Sâmbătă, 7 noiembrie...

Insemex Petroşani, medaliat la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia”

Magdalena Şerban Unul dintre cele mai importante eve­nimente din ţara noastră, Salonul Inter­naţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia” de...

Închide