Finanţiştii hunedoreni vor să protesteze. Pe când un protest al firmelor private?

Sorina Popa

Sindicaliştii din Finanţe, din judeţul Hunedoara, se pregătesc de proteste, nemulţumiţi că urmează concedieri din sistem. Ca atare, tot firmele private vor avea de suferit dacă va fi grevă la Finanţe, şi, din nou, se loveşte în sistemul privat, care este cel care îi susţine, financiar, pe bugetari.

”Membrii Sindicatului Finanţe Publice Hunedoara sunt solidari cu ceilalţi colegi din regiune care au declanşat acţiuni de protest şi îşi declară susţinerea cu privire la lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte reorganizarea ANAF”, se arată într-un comunicat semnat de Mircea Igreţ (foto), preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Hunedoara.
Sindicaliştii hunedoreni solicită renunţarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate. Ei susţin că o reducere a posturilor înainte de aprobarea proiectului de lege privind modificarea structurii organizatorice a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ar produce perturbări majore ale activităţii de colectare a veniturilor la bugetul statului. Sindicatul Finanţe Publice Hunedoara condamnă amatorismul cu care Ministerul Finanţelor Publice îşi tratează propriii angajaţi. Sindicaliştii vor să se analize la nivel naţional necesarul de personal, să se vadă cine trebuie să se pensioneze şi să se aloce fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului informatic, deoarece spun aceştia, ”actualele echipamente IT şi softuri sunt uzate fizic şi moral”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.