Femeia care şi-a lăsat copiii să ardă de vii a fost încarcerată

11 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Femeia care şi-a lăsat cei trei copii să ardă de vii în casă a ajuns în spatele gratiilor, în urma unei condamnări a Judecătoriei Petroşani. Aceasta are de executat aproape 11 ani de închisoare.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul făcut de femeia din Uricani, Alina Nadia Ardeleanu (foto), condamnată în primă instanţă la închisoare cu executare pentru că şi-a lăsat copiii să moară într-un incendiu care i-a cuprins locuinţa. Decizia instanţei superioare de la Alba Iulia este definitivă, astfel că aceasta a fost încarcerată imediat după verdictul judecătorilor.
Femeia a fost trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului şi distrugere, după ce în 2015, în garsoniera în care locuia cu concubinul şi cei trei copilaşi ai ei, a izbucnit un incendiu devastator. Femeia şi-a încuiat în locuinţă copiii, iar pe spătarul unui colţar a aşezat o lumânare aprinsă. A revenit acasă după miezul nopţii şi a descoperit că garsoniera luase foc. În loc să ceară ajutor vecinilor şi să anunţe pompierii, Ardeleanu a încuiat uşa cu cheia şi a fugit. N-a fost nici o clipă înduioşată de strigătele micuţilor, iar când focul a fost văzut de vecini, deja era prea târziu. Copilaşii, două fetiţe şi un băieţel, au ars de vii iar mama lor a fost găsită beată într-un şanţ. Focul a mistuit întreg acoperişul blocului şi a distrus mai multe apartamente, iar vecinii femeii au acuzat-o de distrugere. Procesul a durat mai bine de doi ani iar Judecătoria Petroşani a găsit-o vinovată de tragedie. Magistraţii au condamnat-o pe Alina Nadia Ardeleanu la mai multe pedepse de câte patru ani pentru moartea minorilor şi la cinci ani pentru distrugere din culpă. După contopirea pedepselor, Alina Nadia Ardeleanu are de executat 11 ani, cinci luni şi 20 de zile de închisoare din care i-a fost scăzută perioada în care a fost sub control judiciar, adică aproximativ un an de zile. Instanţa a mai hotărât că trebuie să achite despăgubiri de 52.000 de lei şi 7.000 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Traficanţi ridicaţi cu tot cu „fabrica” de droguri din Petroşani

Poliţiştii hunedoreni de la Combaterea Criminalităţii Organizate au descins ieri în Valea Jiului la o grupare infracţională, suspectată că fabrica...

Gurra lumii 12.10.2017

Vorbesc gurile rele că e mare scandal printr-o societate care odată era mare şi tare. Zvonerii au aflat şi acum...

Inspectorii antifraudă au confiscat bunuri în valoare de peste 800.000 de lei

Marţi, 10 octombrie, în cursul unei acţiuni la Punctul de trecere a Frontierei Nădlac, inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale...

Închide