FlashSport

Deva pe podium la TAT 2009

11 X 1 Locul 1 clasa Extrem  0082

Ciprian Marinuţ

Echipa viceprimarului Devei, Cosmin Costa, a ocupat locul I la clasa hobby în cadrul Raliului „Transilvania Adventure Trophy”, cea mai puternică întrecere de off-road din Europa.

S-a răsturnat, dar a câştigat
Prima echipă din Deva participantă la raliul off-road „Transilvania Adventure Trophy” a întrecut aşteptările şi a câştigat competiţia la clasa amatori. Echipajele formate din Cristian Olariu şi Cosmin Costa pe Toyota şi Ciprian Hidişan şi Leonard Lazăr, tot pe Toyota, au „mâncat adrenalină pe pâine” şi şi-au depăşit limitele, cucerind trofeele de campioni. „A fost o cursă nebună. Nu mă aşteptam să fim chiar pe locul întâi, însă am muncit mult şi am făcut eforturi incredibile, iar acestea au fost răsplătite. Mecanicii au lucrat aproape în fiecare noapte pentru menţinerea maşinii în funcţiune. Cel mai greu a fost miercuri, când ne-am răsturnat, pe o râpă din zona comunei Lelese. Însă am reuşit să repunem maşina pe roţi şi să o reparăm şi am mers mai departe chiar dacă nu mai aveam parbriz”, a spus Cosmin Costa, viceprimar al Devei.

Dedică trofeul devenilor
Tânărul viceprimar al Devei e pasionat de raliurile off-road de peste un an şi jumătate, dar visa să participe la „Transilvania Adventure Trophy” încă din urmă cu opt ani, de la prima ediţie a competiţiei ce s-a născut la Deva. „M-au atras cursele off-road încă de la înfiinţarea raliului Transilvania Adventure Trophy. De un an şi jumătate am făcut planurile unei echipe, iar acum am fost primii deveni care am reuşit să participăm la întrecere. Dedicăm trofeul locuitorilor Devei”, a spus Cosmin Costa.

Aceiaşi campioni
La clasa extrem, competiţia a fost câştigată de echipajul din Ungaria care s-a impus şi la precedentele două ediţii. Startul competiţiei s-a dat duminica trecută cu proba prolog de la Pădurea Bejan, iar vineri seara a avut loc festivitatea de premiere. În competiţie s-au înscris 106 maşini, la start au ajuns 99, deoarece şapte nu au fost dotate corespunzător, iar peste 20 au abandonat. Cea de-a opta ediţie a raliului Transilvania Adventure Trophy s-a desfăşurat în munţii din judeţul Hunedoara în perioada 4 – 10 iulie şi a aliniat la start cei mai buni off-roaderi din 15 ţări: Belgia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia, Grecia, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Austria, Germania şi România.

Clasament clasa extrem
1. Ungaria: Csaba Boros –  Eigner Mihály pe Jeep Wrangler şi Magyar Szilard – Kristian Kovacs pe Suzuki G
2. Olanda: Guus Albregts – Joris Treurniet pe LR Defender90 şi Henri van Steenbergen – Joop Barten pe LR Defender90
3. Olanda: Paul van der Linde – Marc Jansen pe  LR Defender 90 şi Peter Arends – Paul De Haas pe LR Discovery

Clasament clasa hobby
1. România: Ciprian Hidişan / Leonard Lazăr Leonard / Toyota; Cristian Olariu / Cosmin Costa / Toyota
2. Austria: Gregor Lehner, Barbara Schwankhart / Jeep Cherokee; Bieber Ernst, Bieber Brigitte / Mitsubishi Pajero
3. România: Constantin Stan / Dorel Stanciu / Mercedes G; Vali Duţu, Andrei Hazgan / Toyota

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura