Deputatul ALDE Marius Surgent: Nu a fost o decizie uşoară

28 august 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

     Conducerea ALDE a decis ca formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la guvernare.
Decizia vine după ce liderii ALDE şi Viorica Dăncilă nu s-au înţeles în privinţa restructurării guvernului şi a unui nou program de guvernare.
Deputatul ALDE, Marius Surgent a ţinut să facă o serie de precizări legate de această decizie, într-un moment în care mai sunt câteva luni până la alegerile prezidenţiale. „Evident că nu a fost o decizie uşoară, însă din perspectiva ultimelor alegeri desfăşurate în luna mai, semnalul primit de la cetăţeni a fost clar împotriva menţinerii acestei alianţe. Deşi am susţinut în Parlament toate deciziile guvernului care au avut un impact pozitiv asupra calităţii vieţii românilor, votul din 26 mai ne-a arătat că nu este suficient şi că guvernarea alături de PSD a avut efecte negative asupra formaţiunii din care fac parte. Prin urmare, am ales să părăsim guvernarea şi să trecemî n opoziţie”, a declarat deputatul ALDE.
    Pregătiri pentru alegeri
În opinia acestuia, urmează o perioadă în care ALDE va lupta pentru reconsolidarea poziţiei pe eşicherul politic şi pregătirea pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. “Vom continua să ne păstrăm linia liberală, vom căuta să stabilim noi direcţii necesare dezvoltării economice a ţării pe care le vom transforma în proiecte ce vor fi propuse în Parlament de pe banca Opoziţiei. De asemenea, nu voi avea nici o problemă în a vota orice lege care vine din zona puterii dacă ea este benefică românilor. Nu vom face o opoziţie distructivă ci una constructivă”, a ţinut să precizeze deputatul ALDE, Marius Surgent.
    Vom vota moţiunea de cenzură
În condiţiile în care, odată cu reînceperea sesiunii parlamentare se va depune o moţiune de cenzură, deputatul Marius Surgent susţine că va vota această moţiune. “Suntem în opoziţie, prin urmare vom reacţiona ca atare. Şi nu o vom face din răzbunare. Practic, noi am solicitat premierului Viorica Dăncilă o restructurare a Guvernului şi o regândire a programului de guvernare. Propunerile noastre au rămas fără ecou. Acesta este un alt motiv pentru care am decis să părăsim guvernarea. Prin urmare, vom vota moţiunea de cenzură”, a precizat deputatul ALDE.
În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din noiembrie, deputatul Marius Surgent a arătat că formaţiunea politică din care face parte a ales să sprijine candidatura independentului Mircea Diaconu. “Este, dacă vreţi, un semnal că domnul Călin Popescu Tăriceanu nu a ţinut în mod expres să candideze la alegerile pentru funcţia de preşedinte. Scopul nostru este să ne păstrăm identitatea liberală şi să recâştigăm încrederea electoratului, afectată de coabitarea cu PSD”, a spus deputatul ALDE, Marius Surgent.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Eu spune:

  Aproape ca ma apuca mila de voi saracii…cat de greu v-a fost!
  Dupa ce ati fost la guvernare cu PSD si ati macelarit justitia, ati facut praf tara, brusc nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase.

  Sper sa dispareti cu tot cu nesimtitul de Puie Monta si Moliceanu 5 neveste al vostru.
  Iar de astia “locali”…pa si la revedere…ca ne-am lamurit definitiv.

 2. Nelu spune:

  Tu vorbești ?tu nu ai făcut in viața ta nimic daramite sa faci pt altcineva ! Ti ai urmărit interesele si ti a mers prosteala,nu te vezi?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viorel Sălan: “CNAIR va vira direct banii cetăţenilor care au prezentat deja toate documentele cadastrale”

După peste şapte ani, se pare că cetăţenii expropriaţi din Romos şi Geoagiu îşi vor primi în sfârşit banii pentru...

Tenis de câmp. Participare numeroasă la Campionatul judeţean

ntrecerile ediţiei din acest an a Campionatului Judeţean de Tenis, desfăşurat între 21 şi 27 august pe terenurile Clubului Sportiv...

Fotbal, Liga a IV-a. Antrenorul Dan Voicu priveşte cu calm noul sezon

Tehnicianul Dan Voicu (foto), cel care pregăteşte echipa CSM Mihai Viteazul din Vulcan, nu este foarte mulţumit de debutul formaţiei...

Închide