Politica si administratie

Declarație politică: CONSTITUȚIA pe cale de DISPARIȚIE

Puțin altceva îți face mai mult dez­gust decât politicienii care jignesc inteligența oamenilor.
Când nu se întâmplă nimic dacă de­ciziile curții constituționale nu sunt res­pectate, înseamnă clar că deciziile curții constituționale nu mai contează. Iar dacă nu contează, înseamnă că a noastră Constituție este invalidată. Punct.
Iar domnilor și doamnelor de la PSD – povestioara aceea pe care o ros­to­goliți în presă ca roboțeii – cu cine ar avea curajul să nu respecte o decizie a curții constituționale? Este o penibi­li­tate. Cum cine? Cel ce nu poate fi ju­decat pentru asta, exact așa cum garantează noile legi ale justiției.
A fost clar dintotdeauna că atât timp cât la conducerea României sunt po­li­ticieni care trădează țara, nu putem avea încredere în ei să livreze legi ale justiției care să echilibreze societatea. Atunci când pui gunoi în tocător, tot gunoi scoți.
Justiția este factorul echilibrant al so­cietății noastre. Iar justiția în valorile creștine înseamnă cumpătarea, onoa­re.
Însă nu e nici o onoare în a avea magistrați sub acoperire care iau de­ci­zii pe baza unor informații netranspa­rente, și, istoria războaielor ne-a arătat, chiar uneori pline de erori impardo­na­bile, informații care nu pot fi verificate cu cealaltă parte din proces – apărarea.
Nu e nici o onoare în a avea ma­gistrați care nu răspund pentru felul în care au luat hotărârile.
A fi magistrat nu este un job ca a oricărui cetățean de rând, de luni până vineri de la 9 la 5. A fi magistrat în­seamnă a fi un stâlp al societății, un reper în societate, un exemplu de cum trebuie să funcționeze societatea – pentru că un magistrat poate afecta viața a milioane de oameni printr-o sin­gură hotărâre. A fi magistrat nu este un job, este o datorie de țară pe care cineva și-a asumat-o și astfel tre­buie să răspundă pentru ea.
Politicienii au dovedit de ne­nu­mă­rate ori că nu pot salva România, ci doar o pot îngropa. Acum vor să îi pună cruce.
Avem nevoie de puterea judecă­to­rească acum să vină și să își asume datoria sfântă de țară, datoria de a echilibra țara, de a pune mai presus de frica de răspundere personală, de nevoile și interesele personale, datoria și iubirea față de neam și patrie.
Voi nu sunteți în serviciul poli­ti­cienilor, voi sunteți în serviciul țării. Noi toți suntem trecători, însă ce facem noi în mandatele noastre poate dăinui peste ani și ani. Toți trebuie să răs­pundem pentru ce facem!

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura