Comunitate

D’ale Carnavalului, în debutul stagiunii teatrale din Petroșani

Adriana Năstase

Actorii Teatrului „I.D.Sîrbu” din Petroșani au pregătit o nouă stagiune pentru iubitorii de cultură. Stagiunea începe aici cu o comedie, de Caragiale, pentru că aniversăm 170 de ani de la nașterea marelui scriitor.

O provocare
Astfel, în 24 septembrie 2022 pe scena teatrului din Petroșani se joacă „D”ale Carnavalului”. Cu sprijinul Con­si­liului Județean Hunedoara, s-a reușit coop­tarea regizorului Alexandru Grecu, președintele Uniunii Teatrale din Re­publica Moldova, directorul Teatrului „Satiricus-Ion Luca Caragiale” din Chișinău, pentru montarea acestui spec­tacol.
„În deschiderea noii stagiuni vom avea ocazia să-i revedem pe scenă pe actorii Corina Vișinescu, Alexandru Mihai, Daniel Cergă, Mihai Sima, Dorin Ceagoreanu, dar și actorii debutanți, care ni s-au alăturat. Este vorba de Patricia Buraga, absolventă a Facultății de Teatru din Sibiu, Andrei Șchiopu, absolvent al UNATC „I.L.Caragiale” București și Robert Vladu, absolvent al Facultății de Teatru din Craiova. A revenit și Bianca Holobuț, care a finalizat stagiul de doctorat în Artele Spectacolului la Paris. Regizorul Sorin Militaru a venit deja în echipa noastră, iar acum avem și un secretar literar cu competențe confirmate de cariera sa prestigioasă, în persoana lui Claudiu Groza. Claudiu Groza este curator teatral, jurnalist, scriitor, având o ex­pe­riență de 25 de ani în presa culturală”, a declarat managerul institu­ției teatrale din Petroșani, Irina Bodea-Radu (foto).
„Venirea mea la teatrul din Petroșani este o provocare. Am știut că aici au fost probleme, dar a contribui la cal­marea situației, și, apoi, la ridicarea tea­trului este o provocare pe care orice profesionist și-o asumă”, a afirmat Claudiu Groza, secretarul literar al Teatrului „I.D.Sîrbu” din municipiul Petroșani.