ComunitatePolitica si administratie

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ – UN NOU ÎNCEPUT

Nu aș vrea să discutăm astăzi des­pre trecut, despre problemele din ultimii ani, despre lunile școlare pierdute sau despre lipsurile educa­ționale cauzate de acestea. Să vor­bim, în schimb, despre viitor.
Este o zi importantă pentru copiii și tinerii noștri care încep astăzi noul an școlar. Este un motiv de bucurie să-i vedem din nou, în băncile școlilor, acele instituții de învățământ care ne-au format pe toți.
Ne aflăm astăzi într-un moment de cotitură pentru învățământul ro­mâ­nesc. Vom avea un nou sistem peda­gogic bazat pe module, iar noile legi ale învățământului urmează să ajun­gă, în perioada următoare, în Parla­mentul României.
Dragi elevi, stimați educatori, știm cu toții că indiferent câte schimbări administrative au loc, un element ră­mâne constant: este vorba de relația specială dintre elev și dascăl, fiecare cu responsabilitatea sa. Pro­fesorul rămâne un model. Vorbesc din experiența mea proprie când spun că îmi aduc aminte și astăzi de profesorii pe care i-am avut, pe care îi respect și îi apreciez în continuare.
De asemenea, educator fiind la rândul meu, pot spune că am avut parte de elevi minunați, care m-au influențat la rândul lor și m-au făcut să văd lumea diferit. Acest schimb dintre generații, această relație deosebită dintre elev și das­căl, este esențială pentru so­cie­tatea noastră. Nimeni nu poate schimba acest lucru.
Vă doresc tuturor înțele­ge­re, răbdare și succes în noul an școlar! Să fie încununat cu realizări și amintiri fru­moase!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ