Cum va arăta noua variantă a „Centrului Vechi” din Hunedoara

Se lucrează deja de câteva zile bune în Centrul Vechi al Hunedoarei. Întreaga arie de la intersecţia străzii Revoluţiei cu b-dul Libertăţii şi până la podul dinspre zona Mendi va deveni zonă pietonală, traficul rutier urmând să fie în continuare posibil prin Piaţa Iancu de Hunedoara, strada Cloşca, strada Constantin Bursan, strada Cernei (inclusiv pe cele două poduri peste Cerna).

Și pentru turiști
Noua zonă pietonală va fi comasată cu actualul parc din „Oraşul Vechi”, parc care, la rândul său, va fi reamenajat.
Lucrările se încadrează în proiectul mai am­plu intitulat „Coridorul de Vest” – proiect care include, printre altele, modernizări ale se­maforizărilor, pista de biciclete care pleacă dinspre Gară spre Centrul Vechi, trans­formarea străzilor Castelului (parţial), 9 Mai (parţial) şi Maior Stângă în artere semi-pietonale.
„Centrul Vechi sau ((Oraşul vechi)) avea nevoie de o astfel de lucrare care să îl ajute să redevină un punct important de interes atât pentru localnici cât şi pentru turiştii care vizitează Castelul Corvinilor. Dorim să co­nectăm mai bine acest loc de Castelul Corvinilor asigurând o adevărată zonă de promenadă între cele două obiective. De asemenea, căutăm soluţii şi pentru a sprijini reabilitarea clădirilor din această zonă. Din păcate, Primăria deţine doar o parte, un etaj, dintr-o singură clădire ce formează An­sam­blul arhitectural Piaţa Libertăţii, restul aflân­du-se în proprietate privată, iar finanţările europene se acordă cu preponderenţă pentru clădirile publice, ori pentru blocurile de locuinţe. Asta nu înseamnă că vom re­nun­ţa la ideea de a avea, nu peste mulţi ani, şi clădirile reabilitate astfel încât zona să ara­te cât mai bine cu putinţă”, spune pri­marul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.