Politica si administratie

Cum se laudă administratorul special cu salariile compensatorii

Adriana Năstase

Salariile compensatorii ale celor 1.477 de persoane disponibilizate din cadrul Com­plexului Energetic Hunedoara (CEH) vor fi virate în conturile celor în drept pe data de 5 august, a spus administratorul special al CEH, Cristian Roşu (foto).

Material pentru Complexul Energetic Valea Jiului
Acesta a fost prezent vineri la Mi­nis­terul Energiei, unde a avut o întâlnire cu ministrul Virgil Popescu şi cu repre­zen­tanţii Sindicatului Muntele, reprezentativ la nivelul CEH.
„Pe data de 5 august, aşa cum am precizat, se virează salariile compen­sa­torii (într-o singură tranşă) pentru toate persoanele disponibilizate. A fost adop­tată, şi publicată în Monitorul Oficial, Ho­tărârea pentru plata veniturilor în com­pletare pentru cei ce s-au disponibilizat. Pentru toţi angajaţii CEH, în 5 august se virează salariile şi prima pentru Ziua Minerului, conform Contractului Colectiv de Muncă”, susține Roșu.
El a arătat că săptămâna aceasta va fi pregătit un material ce va fi înaintat Mi­nisterului Energiei şi, ulterior, comisarilor europeni, tema acestuia fiind viitorul complex energetic din Valea Jiului.
Cât priveşte situaţia Termocentralei Mintia, Cristian Roşu a menţionat că există mai mulţi investitori interesaţi de aceasta şi că uzina electrică va produce energie în perioada următoare.
Un număr de 1.477 de angajaţi ai CEH au fost concediaţi colectiv, în a doua d­e­cadă a lunii iulie, fiecare dintre aceştia beneficiind de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10 la sută.
Dintre persoanele disponibilizate, circa 700 au fost angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape toţi salariaţii au fost concediaţi colectiv. Diferenţa o reprezintă personal care şi-a desfăşurat activitatea în exploatările miniere din Valea Jiului.
CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, la care se adaugă minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.