Control ANAF la Federaţia Română de Fotbal

25 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că echipele de control ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat o acţiune de control la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente.
„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face pu­blic”, a afirmat Florin Cîţu într-o intervenţie pe pagina de Facebook a Ministerului Fi­nanţelor Publice.
Florin Cîţu nu a făcut referire la natura do­cumentelor analizate de către inspec­torii Agenţiei Naţionale de Administrare Fis­cală.
Federaţia Română de Fotbal şi-a aratăt disponibilitatea pentru controlul financiar efectuat de Agenţia Naţională de Ad­mi­nis­trare Fiscală (ANAF) într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial: “Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfăşurării acestuia. Acţiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii şase ani proceduri financiar-contabile transparente prin ra­portări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin in­troducerea sistemului exclusiv de plăţi elec­tronice pentru trasabilitatea oricărei tran­zacţii, prin crearea de proceduri in­terne pentru achiziţii, cât şi prin toate me­ca­nismele ISO 9001 privind mana­ge­men­tul calităţii proceselor administrative”, se precizează pe site-ul citat.
De asemenea, FRF menţionează că a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România şi o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London: “Federaţia Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanţe, de­ve­nind în timp un model de bune practici re­cunoscut la nivel regional, a declarat Răzvan Burleanu (foto), preşedintele FRF”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ANUNȚ DE PRESĂ

Acţiunile hunedorenilor împotriva declarării spitalului din municipiu spital-Covid continuă. Proteste în centrul oraşului şi o nouă scrisoare către ministru!

Sorina Popa Hunedorenii nu se lasă şi continuă acţiunile de protest după ce spitalul din municipiu a fost declarat spital-Covid...

Bulina neagră

Argyo Wilmuş, tânăr de 22 de ani, din Vulcan Pentru că a tâlhărit un bărbat de 67 de ani din...

Închide