Fotbal Liga a IV-a. A venit vacanţa pentru echipele hunedorene

Duminică s-a tras cortina peste actualul sezon fotbalistic din Liga a IV-a judeţul Hu­ne­doara. Prevăzut să se desfăşoare sub forma a două miniturnee, cu un total de 9 etape, din care una a fost amânată, actualul sezon competiţional a arătat că există interes din partea cluburilor din judeţ pentru fotbalul din ligile inferioare. Cazurile de Covid, ori cele legate de accidentări au dus la multe meciuri amânate, dar aşa cum ne-au comunicat cei din conducerea AJF Hunedoara, toate jocu­rile amânate vor fi reprogramate anul viitor.
Pentru că duminică nu a avut decât 9 jucă­tori valizi, antrenorul Dan Voicu de la CSM Vulcan a cerut amânarea partidei pro­gra­mate să se dispute în deplasare la Aurul Brad: “Efectiv nu am avut jucători. Ciocârlan, Mândreci, Plăcintă, Simoneac, Ciorâia, Roşianu, Ionaşcu sunt jucătorii pe care nu am putut conta. Doi au fost în izolare, alţi doi nu s-au simţit bine. Am avut şi jucători suspendaţi. Mi-aş fi dorit să jucăm pentru că eu nu sunt omul care dă înapoi, mai ales că am făcut sacrificii în ceea ce priveşte testele Covid. Poate că se putea stabili ca măcar o restanţă să se fi jucat în aşa fel încât să ne încadrăm în termenul de valabilitate al tes­telor. Am dat atâţia bani pe testele Covid şi am jucat doar cinci partide”, a spus Dan Voicu. CSM Vulcan incheie prima parte a cam­pionatului cu trei victorii, un egal şi o înfrângere.
Minerul Uricani a încheiat prima parte a campionatului cu un egal obţinut în depla­sarea de la Victoria Călan. “Am obţinut primul punct. Două echipe de acelaşi nivel, dar şi cu faze pe care nu le-am mai întâlnit niciodată. La scorul de 1-0 pentru noi, centralul ne dă lovitură de pedeapsă, intervine tuşierul şi spune că nu a fost, că era off-side, dar el nici măcar nu a ridicat steagul. La pauză putea fi 3-0 pentru noi la câte ocazii am avut. Apoi spre final de meci, Victoria Călan a cerut 11 metri, centralul nu l-a dat, dar intervine acelaşi tuşier care spune că e penalty pentru Călan. Era minutul 84 al jocului când am fost egalaţi din penalty. Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea. În schimb mă bucur pentru Titi Alexoi că a făcut acolo la Călan un grup extra­ordinar de copii.Toţi sunt foarte talentaţi”, a declarat preşedintele Vasile Scurtu.
Inter Petrila a câştigat meciul cu CSM Deva II, devenii prezentându-se la Lonea cu cinci jucători de la echipa din liga a treia. Astfel partida a fost una reuşită cu trei goluri înscrise. În cele din urmă gazdele s-au impus cu scorul de 2-1 şi au terminat pe locul trei. Inter a jucat din cele 9 partide doar 7, restul jo­curilor fiind programate la anul. “Am câş­tigat pe merit meciul cu Deva. Ei nu au prea contat în atac, iar golul lor a fost marcat ca ur­mare a unui lanţ de greşeli al apărării noastre”, a declarat Eugen Duma.
Prima parte a sezonului aduce un lider sur­priză. Retezatul Haţeg a terminat pe primul loc cu 8 partide jucate din 9 posibile. Pe locul doi se poziţionează Aurul Brad, în timp ce Inter Petrila se află pe locul trei. La polul opus, pe ultimul loc se situează Minerul Uricani cu un singur punct.
„A fost un tur de campionat organizat în condiţii speciale, fiind o provocare pentru fiecare dintre noi. În mod normal aş fi
putut spune că ar fi fost unele nemulţumiri, dar când te gândeşti că doar într-un singur judeţ s-a repornit Liga 4 (jud. Braşov), iar anul trecut am fost nevoiţi să ,,îngheţăm” com­pe­tiţia, nu cred că aş putea spune că există vreo nemulţumire şi cred că există foarte multe mulţumiri. Toată lumea a făcut în aceste momente eforturi mari pentru a juca fotbal şi mă bucur că am reuşit să păstrăm pasiunea vie pentru fotbal”,
a declarat Cris­tian Petrean, preşedintele AJF Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare