Comunicat de presă al PSD Hunedoara: Ludovic Orban îi îndeamnă pe fermierii români să-şi ia adio de la piaţa internă

18 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Încă un proiect destinat să completeze politica agricolă a României şi să sprijine fermierii români a fost abandonat de noul guvern liberal, în grabă, cu dispreţ.
Iniţiat ca soluţie de sprijinire a micilor producători agricoli, Casa de Comerţ Agroalimentar este unul dintre marile proiecte pe care şi l-a propus Ministerul Agriculturii din Guvernul Viorica Dăncilă.
Scopul lui era să rezolve cea mai importantă şi cea mai grea situaţie: să ofere micilor fermieri o posibilitate de a valorifica producţia pe care o realizează printr-o muncă grea pe piaţa internă, la un preţ corect. De cealaltă parte, consumatorii direcţi puteau cumpăra astfel alimente sănătoase la preţuri convenabile.
Decizia Guvernului Iohannis de a închide această reţea este în mod clar o decizie anti-românească, o decizie care îi avantajează pe străinii care ne vând hrană scumpă şi de proastă calitate, cu consecinţe greu de estimat asupra sănătăţii românilor şi a copiilor lor.
Proiecte cum a fost şi cel al Casei de Comerţ Agroalimentar s-au născut dintr-o necesitate obiectivă, din realitatea economică şi socială a ţării, şi erau menite să fie o soluţie practică pentru fermierii români, un sprijin pentru cei care se aflau în imposibilitatea de a valorifica în întregime produsele pe care le realizează.
„Vremea gostaturilor a trecut“ – a aruncat peste umăr Ludovic Orban, ca explicaţie a măsurii de a renunţa la proiect. Şi a adăugat „sincer, cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate”, fără să înţeleagă absolut deloc că, timp de 30 de ani, statul chiar nu s-a ocupat deloc de această activitate, iar cei care au avut de suferit în toată această perioadă au fost micii fermieri şi familiile lor.
Desfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar nu are nici o justificare politică. Este pur şi simplu o măsură antinaţională care dărâmă ceea ce s-a construit în guvernarea PSD pentru cetăţenii României.

Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prefectul de Hunedoara nu demisionează din funcţie

Premierul Ludovic Orban a anunţat că activitatea prefecţilor va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Bulina neagră, 19.11.2019

Liviu Grigore, locuitor din Orăştie Pentru că a fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor, după ce...

Bulina albă, 19.11.2019

Gabriel Bozan, din Deva, rezident în Austria, luptător de kickboxing Pentru că a cucerit recent titlul mondial ISKA, la categoria...

Închide