Automobilism. Marele Premiu de la Imola fără spectatori

29 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna, prevăzut pe 1 noiembrie pe circuitul de la Imola, va avea loc fără spectatori, au anunţat organizatorii.
„Până în ultimul moment a fost căutată o soluţie pentru a salva cel puţin un minimum de spectatori. Regiunea Emilia-Romagna a discutat îndelung cu (…) minis­trul Sănătăţii Roberto Speranza şi serviciile sale tehnice pentru a încerca aducerea a jumătate din cei 13.000 de spectatori anunţaţi iniţial”,au declarat oficialii cir­cuitului.
În Italia toate manifestările sportive au loc cu porţile închise după ultimul decret al premierului Giuseppe Conte care a intensificat şi mai mult măsurile în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, în spe­ranţa evitării unei carantine generalizate.
La începutul lui octombrie, autorităţile italiene autorizaseră prezenţa a 13.147 de fani pe zi la Marele Premiu de la Imola. Grand Prix-ul se va desfăşura pe parcursul a două zile, în loc de trei în mod normal, fără antrenamentele libere de astăzi şi din 1 noiembrie, fiind a treia cursă de Formula 1 care va avea loc în Italia în acest sezon.
Primele opt curse ale sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-au desfăşurat fără spectatori, însă luna trecută, cu ocazia Marelui Premiu al Tos­canei, desfăşurat pe circuitul de la Mu­gello, circa 2.800 de spectatori au fost autorizaţi să asiste zilnic la evenimente. La sfârşitul lui septembrie, Marele Premiu al Rusiei de la Soci s-a desfăşurat cu circa 30.000 de fani în tribune zilnic, conform organizatorilor locali, acesta fiind cel mai mare număr de spectatori prezenţi la o cursă de Formula 1 în acest an.
Pe 25 octombrie, Marele Premiu al Por­tugaliei s-a desfăşurat în prezenţa a circa 27.500 de fani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă

Bulina neagră

Gheorghe Ganea, bărbat din Hunedoara Pentru că, fiind acuzat de procurorii DIICOT Hunedoara de două infracţiuni de viol şi pornografie...

Bulina albă

Mădălina Pusok, sportivă legitimată la Clubul Inter Petrila Pentru că, după cer cu o săptămână în urmă a reuşit să...

Închide