Automobilism. Marele Premiu de la Imola fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna, prevăzut pe 1 noiembrie pe circuitul de la Imola, va avea loc fără spectatori, au anunţat organizatorii.
„Până în ultimul moment a fost căutată o soluţie pentru a salva cel puţin un minimum de spectatori. Regiunea Emilia-Romagna a discutat îndelung cu (…) minis­trul Sănătăţii Roberto Speranza şi serviciile sale tehnice pentru a încerca aducerea a jumătate din cei 13.000 de spectatori anunţaţi iniţial”,au declarat oficialii cir­cuitului.
În Italia toate manifestările sportive au loc cu porţile închise după ultimul decret al premierului Giuseppe Conte care a intensificat şi mai mult măsurile în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, în spe­ranţa evitării unei carantine generalizate.
La începutul lui octombrie, autorităţile italiene autorizaseră prezenţa a 13.147 de fani pe zi la Marele Premiu de la Imola. Grand Prix-ul se va desfăşura pe parcursul a două zile, în loc de trei în mod normal, fără antrenamentele libere de astăzi şi din 1 noiembrie, fiind a treia cursă de Formula 1 care va avea loc în Italia în acest sezon.
Primele opt curse ale sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-au desfăşurat fără spectatori, însă luna trecută, cu ocazia Marelui Premiu al Tos­canei, desfăşurat pe circuitul de la Mu­gello, circa 2.800 de spectatori au fost autorizaţi să asiste zilnic la evenimente. La sfârşitul lui septembrie, Marele Premiu al Rusiei de la Soci s-a desfăşurat cu circa 30.000 de fani în tribune zilnic, conform organizatorilor locali, acesta fiind cel mai mare număr de spectatori prezenţi la o cursă de Formula 1 în acest an.
Pe 25 octombrie, Marele Premiu al Por­tugaliei s-a desfăşurat în prezenţa a circa 27.500 de fani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare