Fotbal. Jucătorii vindecaţi de Covid-19 nu vor mai fi testaţi 90 de zile

29 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Fotbal a modificat, miercuri, protocolul medical pentru desfă­şurarea competiţiilor, astfel că jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv la Covid-19 nu vor trebui retestaţi RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor cu imuno­de­presii severe sau a celor care dezvoltă simp­tomatologie clar sugestivă.
Dacă persoana este totuşi retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor cu imuno­depresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi îşi pot desfăşura în mod normal activitatea sportivă.
Cluburile de fotbal şi futsal care au înre­gistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele res­pective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scu­tite de costurile testărilor RT-PCR.
Decizia a fost adoptată luând în con­si­de­rare Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea şi com­ple­ta­rea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1513/ 2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bu­cureşti, de către Institutul Naţional de Să­nă­tate Publică, de către uni­tăţile sanitare, pre­cum şi de către serviciile de ambulanţă jude­ţene şi Serviciul de Am­bulanţă Bucureşti-Ilfov şi de către medicii de familie a măsurilor în do­meniul sănătăţii publice în situaţii de risc epi­de­miologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Automobilism. Marele Premiu de la Imola fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna, prevăzut pe 1 noiembrie pe circuitul de la Imola, va avea loc...

Comunicat de presă

Bulina neagră

Gheorghe Ganea, bărbat din Hunedoara Pentru că, fiind acuzat de procurorii DIICOT Hunedoara de două infracţiuni de viol şi pornografie...

Închide