Fotbal. Jucătorii vindecaţi de Covid-19 nu vor mai fi testaţi 90 de zile

Federaţia Română de Fotbal a modificat, miercuri, protocolul medical pentru desfă­şurarea competiţiilor, astfel că jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv la Covid-19 nu vor trebui retestaţi RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor cu imuno­de­presii severe sau a celor care dezvoltă simp­tomatologie clar sugestivă.
Dacă persoana este totuşi retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor cu imuno­depresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi îşi pot desfăşura în mod normal activitatea sportivă.
Cluburile de fotbal şi futsal care au înre­gistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele res­pective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scu­tite de costurile testărilor RT-PCR.
Decizia a fost adoptată luând în con­si­de­rare Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea şi com­ple­ta­rea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1513/ 2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bu­cureşti, de către Institutul Naţional de Să­nă­tate Publică, de către uni­tăţile sanitare, pre­cum şi de către serviciile de ambulanţă jude­ţene şi Serviciul de Am­bulanţă Bucureşti-Ilfov şi de către medicii de familie a măsurilor în do­meniul sănătăţii publice în situaţii de risc epi­de­miologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare