ActualitateFlash

Audieri de martori în dosarul „Baronii fierului”

03 ciocanNatalia Bumbac

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au audiat ieri mai mulţi martori în dosarul „Baronii fierului”. Printre aceştia s-a numărat şi Ioan Cova, un afacerist din judeţul Timiş.
El a povestit în instanţă că a vândut în trecut o firmă fără activitate unor hunedoreni, care erau interesaţi să deschidă la Timişoara un depozit de produse metalice. Aceasta este singura legătură pe care au găsit-o procurorii între timişorean şi gruparea acuzată de evaziune fiscală de la noi din judeţ. „Am mers la DIICOT Alba, unde am fost audiat de procurorii Man şi Mureşan, care, din câte am observat, era chitit pe Cupeţiu. Voia să declar că acesta a cumpărat firma de la mine, spunându-mi că dacă va afla prin metodele lui că totuşi el a cumpărat-o, mă vor aresta. Firma era fără activitate, nu avea nici datorii, nici profit, îmi era egal cui o vând. Dacă ştiam că este altcineva în spatele tranzacţiei aş fi spus, că nu am nimic de ascuns. Unul dintre bărbaţii căruia i-am vândut firma se numea Udrea, din câte îmi amintesc”, a declarat martorul.
Reamintim cititorilor că gruparea formată din 12 hunedoreni, printre care Dorin Cupeţiu, Adrian Filer, Gheorghe Uscatu, a fost trimisă în judecată de către procurorii de la Crimă Organizată în anul 2012. Hunedorenii sunt acuzaţi că ar fi derulat o serie de activităţi comerciale ilegale cu produse laminate, iar prejudiciul creat statului se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura