ActualitateFlash

Au abandonat studiile universitare, deoarece nu au bani

Aproape 1.000 de studenţi, dintr-un total de 7.000, de la Universitatea Petroşani, au abandonat anul trecut şcoala. Cei mai mulţi nu au mai avut bani să continue studiile şi au preferat să îşi caute un loc de muncă, uneori, chiar peste hotare.

Au preferat să se angajeze

Universitatea Petroşani a pierdut, numai în anul 2010, peste 900 de studenţi, care nu au mai putut face faţă cheltuielilor. Nu toţi cei care au abandonat studiile provin de la forma de învăţământ cu taxă, iar reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Petroşani spun că o parte a foştilor studenţi a preferat să se angajeze.

„Anul trecut, am avut aproximativ 900 de studenţi care s-au retras, ceea ce pentru noi înseamnă o cifră foarte mare. Cauza principală o reprezintă lipsa resurselor financiare, iar studenţii au încercat să-şi găsească locuri de muncă, atât în ţară, dar mai ales în străinătate”, a declarat rectorul Universităţii Petroşani, Emil Pop. Pe de altă parte, acesta a mai precizat că unii tineri au abandonat cursurile şi „din cauza incapacităţii de a urma o linie de studiu, din cauza slabei pregătiri cu care vin din liceu”.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că nu au majorat taxele de şcolarizare de circa doi ani şi, de câţiva ani, Universitatea Petroşani încearcă să extindă un proiect menit să-i determine pe tineri să-şi termine studiile. (C. Cosman)

4 comentarii la „Au abandonat studiile universitare, deoarece nu au bani

 • Solutia ar fi ca Universitate Petrosani sa creasca bursele de merit la studenti si sa faca contracte cu CNH-ul.

 • Dar nu ne-ati spus din care studenti???
  Din cei de la zi sau din gloata de la „cu taxe”?
  Dee … Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine!!!!
  A fost an de criza, bugetarii au mai pierdut 25%…. vremuri grele domnule rector POP !!!!

 • Cu scuzele de rigoare, deci nu toti au fost de la cei cu taxe….
  Au fost 1-2 ratacici si din ceilalti !!!!

 • MAI BINE ATI AVEA CURAJ SA VA GANDITI CUM PUTETI SA EVITATI CA STUDENTII SA NU MAI ABANDONEZE SCOALA,SA GASITI SOLUTIA,EU VA PROPUN SA MERGETI LA PRIMARIE,CONSILIUL JUDETEAN SI LA PREFECTURA SI SA LE SPUNETI LA CONSILIERI CA TREBUIE SA FACA PROIECTE PENTRU INVESTITII CA SA ATRAGA BANI,CA STUDENTII SA POATA MUNCII IN ORASUL UNDE MERGE LA FACULTATE,SA POATA CONTINUA SCOALA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura