FlashPolitica si administratie

Salvital îşi executã silit datornicii

Carmen Cosman

Asociaţia Salvital Hunedoara, care coordonează activitatea modulelor SMURD în judeţ, va trece la executarea silită a datornicilor cu care a câştigat procesele în instanţă, dacă pe cale amiabilă nu s-a ajuns la nici o înţelegere.

Intenţia contează

Petru Mărginean, preşedintele Salvital, spune că suma pe care SMURD o are de încasat se ridică la un milion de lei şi abia s-a reuşit recuperarea a 200.000 de lei de la datornici. „Dacă nu se fac plăţile conform acordului încheiat cu primăriile membre ale asociaţiei, doar în luna ianuarie se mai pot lua salariile”, a declarat Mărginean.

Cea mai mare datorie continuă să o aibă Primăria Lupeni, respectiv 700.000 de lei, iar edilii de aici nici măcar nu mimează că ar dori să achite vreun leu din suma totală. În schimb, reprezentanţii administraţiilor publice din Uricani şi Brad au reuşit să achite o parte din sumă, chiar dacă nu s-au făcut plăţi integrale. „Se vede cine are intenţii bune. Din puţinul pe care îl au, au plătit şi o parte din restanţe”, a precizat Mărginean, care subliniază că acum, se bazează pe alocaţiile acordate de Consiliul Judeţean Hunedoara. Reprezentanţii Salvital sunt decişi, însă, să ia taurul de coarne, iar cei care au pierdut în instanţă procesele şi nu şi-au achitat datoriile, cum este cazul Primăriei Geoagiu, vor fi executaţi silit. „Vom trece la executări silite, nu avem ce să facem”, a mai spus Petru Mărginean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura