Nu va fi uşor, dar există încredere

Magdalena Şerban

Nici nu a început bine anul, că au şi dat năvală problemele peste edilul-şef al comunei Bucureşci, Mircea Ghilean (foto). La cele rămase de anul trecut, s-au mai adăugat altele noi, astfel încât şirul de greutăţi să fie mai lung ca niciodată.
 

I-au lăsat fără curent electric
Pentru cei 600 de lei, atât cât valorează factura restantă la energie electrică, Consiliul Local din Bucureşci se poate „bucura“ de romantism, în plină iarnă. „Ne-am trezit că ne-au tăiat curentul electric. Alţii au datorii de zeci de mii de lei, iar noi, pentru 600 de lei, am fost aspru pedepsiţi cu tăierea curentului. Este iarnă, acum se luminează greu şi se întunecă repede. Ne este greu să muncim, cum se spune, la lumina lumânării. Plus că fără curent, avem povara telefonului, a faxului şi a tot ceea ce ţine de această sursă de alimentare. Nu a zis nimeni că nu o să plătim respectiva factură, doar că trecem printr-o perioadă care ne apasă greu umerii. În loc să fim uniţi şi mai înţelegători în vremurile acestea grele, suntem din ce în ce mai răi. Şi ne mai mirăm că ţara merge prost“, afirmă primarul comunei Bucureşci.

 

Şcolile, în impas
Lupta cu restructurările din şcoli este o altă dezamăgire a celui care păstoreşte comunitatea de aici. Deşi Consiliul Local din Bucureşci s-a mobilizat, pentru a susţine să nu fie desfiinţate cele două şcoli primare din satele Curechiu şi Rovina, se pare că nu este interes prea mare  din partea cadrelor didactice. „Nu ştiu ce să mai zic şi de oamenii aceştia. Vor salarii cât mai mari, deconturi de navetă, cât de multe, dar copiii…să vină când şi cum vor. Dacă era un interes mai mare din partea lor, nu eram acum în situaţia de faţă”, subliniază primarul.

Planurile după buget
Administraţia locală nu se poate lăuda nici în 2010 cu un an bun, însă, după posibilităţi, 2011 va aduce continuarea lucrărilor începute. Drumul comunal din satul Curechiu şi cel din satul Şesuri vor fi pe lista de priorităţi. În rest, „doar după ce vedem bugetul putem să ne facem planuri. Oricum, nu ne aşteptăm la minuni, dar mergem, cu încredere, înainte. Sănătate să fie, că restul le ducem pe toate“, încheie Mircea Ghilean, primarul comunei Bucureşci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare