Sport

Au „sorbit” Dunărea şi merg spre Europa

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au dispus, scor 27-23, după un meci pe care şi l-au complicat singure, de reprezentanta României în Cupa Cupelor, Dunărea Brăila, şi par a fi pe drumul bun în cursa spre cupele europene.

Start perfect
Cu un echipament nou, negru cu alb, care le face mai sexy şi mai elegante, handbalistele devene au început în forţă meciul cu Dunărea Brăila, echipă recent eliminată din turul IV al Cupei Cupelor. Trupa antrenată de Ioan Mătăsaru şi condusă de pe banca tehnică de finanţatorul Marian Muntean a reuşit 23 de minute excelente, după care conducea cu un neaşteptat 11-5. Tonul l-a dat portăriţa Laura Poenaru, care a parat două aruncări de la şapte metri în minutele doi şi cinci şi a dat încredere echipei. Golurile au venit şi din faze parcă mult lucrate la antrenament, şi din contraatacuri rapide, şi din frumoase acţiuni personale, iar apărarea s-a achitat cu brio de sarcini.
După acest start bun, Cetate s-a culcat pe-o ureche şi a cam căzut fizic. Lipsa de concentrare şi mobilizare a devencelor a fost prompt speculată de adversare. Drept dovadă, Dunărea a marcat trei goluri consecutive, fără să primească nici unul înainte de pauză, iar scorul primei reprize a fost 11-8. Declinul devencelor a continuat şi în debutul reprizei secunde, iar Dunărea a profitat şi s-a apropiat la un singur gol, după doar două minute: 11-10 (min. 32). Diferenţa de doar o lungime s-a menţinut până în minutul 42 (16-15).

Au renăscut pe final
Din minutul 43, adică după 20 de minute în care şi-au făcut singure viaţa grea, handbalistele de la Cetate au renăscut. Vârtic a fost iar prima care a scris o diferenţă de două goluri pe tabelă (17-15, min.43), după care avantajul devencelor a crescut şi a atins un maximum de cinci goluri, 27-22, în minutul 59. Cheia acestei reveniri a stat în intercepţiile şi golurile reuşite în momente psihologice de experimentata Moise, în punctele marcate din unghiuri incredibile de veterana Toth şi în  trezirea la realitate a golgeterei Cartaş. Cetate a câştigat meritat cu 27-23, iar la final, Vârtic a primit flori de la unul dintre spectatori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura